Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

İngiltere'de maç izlemek

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker'in Passolig hakkındaki görüşlerini eleştirirken şöyle bir açıklamada bulunmuş:
"Sayın Ülker, Passolig ve yeni yabancı kuralı konularında da yanlış bilgi sahibidir. Kendisi röportajında Passolig'e fişleme demiş ama İngiltere'de maça gitmek için neler yapması gerektiğini bir düşünsün. İngiltere'ye gidebilmek için vize alırken kaç form doldurulduğunu, hangi soruların sorulduğunu, tüm parmaklarının izinin alındığını, göz taraması yapıldığını hatırlasın. İngiltere'de bir maça girebilmek için, hele bu maç büyük takımların maçıysa, önce taraftar kartı olan birisinin size kefil olması gerekir. Bilet alırken birçok kişisel bilginizi paylaşırsınız..."

PARAYI VERDİK, İZLEDİK
Vallahi Murat Ülker, ünlü İngiliz markası United Biscuits'i 3 milyar dolara satın aldıktan sonra vize problemi yaşar mı, onu parmak izi almaya çağırırlar mı bilmem ama Demirören'in İngiltere'de en son hangi maçı izlediğini merak ettim doğrusu.
Ben birkaç yıl önce Liverpool'da maçın başlamasına yarım saat kala paramı uzatıp gişeden biletimi almıştım. Kimse ne bir arkadaşımın bana kefil olmasını istedi, ne de hangi takımı tuttuğumu sordu. Belki değişmiştir diye geçtiğimiz ay Londra'da maç izleyen bir arkadaşıma da sordum; o da "Parayı verdim izledim" dedi. Hatta bileti karaborsadan almış. Ne arkadaşıma, ne de bana maça girerken kimliğimi ya da kimlik bilgilerimi sordular. Parayı verdik, maçı izledik. Bu kadar basit! Bizde de böyle basit olmalı!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA