Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

'Grinin 50 Tonu'na sansür var mı?

Belki de bu soruyu sormak saçma ama Lars von Trier'in 'Nymphomaniac' filminin başına gelenleri düşününce insan yine de şüpheye kapılıyor. Biliyorsunuz 'Nymphomaniac' serisinin gösterime girmesi yasaklanmıştı.
Tabii bu karar filmin dağıtımını üstlenen firmayı zarar ettirirken, korsancıların ekmeğine yağ sürmüş; 'Nymphomaniac' haftalarca tartışılıp büyük reklam yapmıştı. '50 Shades of Grey' (Grinin 50 Tonu) filminde de benzer bir yasaklama ya da sansür yaşanır mı diye UIP şirketini aradım. Çünkü tıpkı 'Nymphomaniac'da olduğu gibi filmin kendisinden önce yasakları, protesto haberleri geldi.

YAŞ SINIRI 18
Örneğin Malezya Film Sansür Kurulu 'Filmdeki sahnelerin doğal cinsel içerik olmadığına karar verdik. İçerik daha çok sadistçe' açıklamasını yayınlayıp ardından 'Grinin Eli Tonu'nun gösterimini yasakladı.
En ilginç haberler ise İngiltere ve ABD'den geldi. Bu ülkelerde aile içi şiddetle mücadele eden aktivistler, filmin boykot edilmesini istedi. Aktivistler, filme esin kaynağı olan, dünya çapında milyonlarca satan romanın şiddeti 'çekici' hale getirdiğini savunuyor.
Filmin yaş sınırı ise birçok ülkede 18. UIP'den Ayça Vardarlı filmin Türkiye'de de sansürsüz olarak 18 yaş sınırıyla gösterim iznini aldığını açıkladı.
Herhangi bir sızıntı olmaması için ABD'den gelen direktif doğrultusunda henüz basın gösterimi yapılmadığı için filmle ilgili yorum yapamıyorum ama gelen haberlere bakılırsa; 'Grinin Eli Tonu' çok konuşulacağa benziyor.
İngiliz yazar El James'in erotik üçlemesi 'Grinin Elli Tonu' yayınlandığından bu yana tüm dünyada 51 dile çevrilmiş ve 100 milyonun üzerinde satış yaparak adından çok söz ettirmişti. Serinin sinemaya nasıl uyarlanacağı hep merak konusuydu zaten.
Bir edebiyat öğrencisi olan güzel 'Anastasia Steele'in çekici bir işadamı olan 'Christian Grey' ile bir röportaj gerçekleştirdikten sonra yelken açtığı sınırsız seks fantezileri, özellikle kadın okuyucuların büyük ilgisini çekmişti.
Bazıları, 'Grinin Elli Tonu'nu bir edebiyat eserinden çok pazarlama harikası olarak görse de bu roman üçlemesi çoktan fenomen statüsüne ulaştı. 'Nowhere Boy'dan tanıdığımız Sam Taylor-Johnson'ın yönetmenliğini üstlendiği filmde 'Christian Grey' ve 'Anastasia Steele' rollerini Jamie Dornan ve Dakota Johnson canlandırıyor.
Johnson'ın kadın duyarlılığı bakalım filme nasıl yansıyacak?
Kim Basinger ve Mickey Rourke'un başrollerini paylaştığı '9 1/2 Hafta', 80 kuşağının sekse bakış açısını değiştiren filmdi. 'Grinin Elli Tonu' da benzer bir etki yaratır mı acaba?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA