Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Bir Oscar klişesi

'En İyi Erkek Oyuncu' Oscar'ını, 'The Theory of Everything'te ünlü fizikçi Stephen Hawking'i canlandıran Eddie Redmayne kazandı.
Redmayne'ın performansı iyiydi ama Akademi üyelerinin her seferinde fiziksel engelli birini canlandıran bir oyuncuya ödül vermesi baydı artık.
Oscar'ı kazanmak için ya bir engelliyi ya da haksızlığa uğrayan, acı çeken bir siyahı, büyük baskı gören bir eşcinseli, Naziler'e karşı yaşam mücadelesi veren bir Yahudi'yi canlandırmanız gerekiyor! Hele bu rolleri canlandırırken fiziksel değişime de maruz kaldıysanız, Oscar'ı gözü kapalı kazanıyorsunuz!
Oyunculuk denince aklıma hep şu anekdot gelir: Dustin Hoffman, 'Marathon Man'deki koşu sahnesinden önce, tükenmiş bir insan portresi çizebilmek için gece uyumaz ve sete de koşarak kan ter içinde gider. Efsane aktör Sir Laurence Olivier da Hoffman'a şu meşhur sorusunu yöneltir: "Bay Hoffman, neden sadece oynamayı denemiyorsunuz?"
Akademi üyeleri de genelde, gerçekten oynayanları değil, sinema endüstrisinin çarkını döndürecek şovları yapanları ödüllendirir!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA