Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Çocuklar, 'Asteriks'i kaçırmasın

Çizeri Albert Uderzo, 52 yıllık inanılmaz 'Asteriks' kariyerine dört sene önce nokta koyup emekliliğe ayrıldı ama efsane yayın hayatına devam ediyor. 'Asteriks'in çizgi romanları ve kitapları bugüne dek 350 milyon adetten fazla sattı, 100'ü aşkın dile çevrildi.
Bu unutulmaz çizgi roman serisinin sinema kariyeri de parlak... Tam 13 kez sinemaya uyarlanan 'Asteriks ile Obeliks'; bu özelliğiyle aslında Hollywood'un dev animasyonlarına da meydan okuyor. Serinin en büyük özelliği; elbette IQ'su yüksek esprilere sahip olması.

SEZAR'IN İLGİNÇ PLANI
Bugün vizyona giren serinin son filmi 'Asteriks: Roma Sitesi' (Asterix: Le Domaine Des Dieux) tam da çocukların seveceği şekilde animasyon olarak, üç boyutlu seçeneğiyle karşımızda. Albert Uderzo'nun 'Asteriks: Tanrılar Sitesi' kitabından uyarlanan filmde bu kez; 'Jules Sezar', Galyalılar'dan sonsuza dek kurtulmak için enteresan planını hayata geçiriyor. 'Sezar'; 'Asteriks' ve 'Oburiks'in köyünün hemen yanına 'Tanrılar Sitesi' adını verdiği bir bina yaptırıyor. Roma vatandaşları, binaya hızlıca yerleşmeye başlıyor. Sezar'ın bu seferki taktiği kültür emperyalizmi... Roma kültürünü, cahil gördüğü Galyalılar'a empoze ederek kaleyi içten fethetmeyi planlıyor. Elbette 'Asteriks' ve 'Oburiks' de boş durmuyor. Büyüklere bir öneri; siz 'Asteriks' ve 'Oburiks'in maceralarıyla büyüdünüz, çocuğunuz hâlâ onları tanımıyorsa, bu zeka açıcı, eğlenceli animasyonla tanışmalarının tam zamanı.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA