Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Taner birsel farkı

'Çekmeceler' filminin olumlu ya da olumsuz yönde eleştirilip tartışılacak çok noktası var. Filme dair daha sakin kafayla yazmak için beklemeye karar verdim. Ancak Taner Birsel'in müthiş performansından bahsetmeden edemedim.
Birsel; filmde, kızına çocukluğundan itibaren psikolojik tacizde bulunan tiyatro oyuncusu 'Ayhan'ı canlandırıyor. Ayhan, gerçekten de oynaması zor bir baba karakteri. Çünkü ruh halinde birçok gel-gitler var. Birsel, bir filmde aynı karakterde sanki üç-dört farklı kişiyi birden oynuyor.
Taner Birsel, tek kaşını kaldırıp atarlı konuşmanın büyük oyunculuk zannedildiği günümüzde o kadar küçük, zor anlaşılacak mimiklerle fark yaratıyor ki; onu izlerken oyunculuk adına gurur duyuyorsunuz. 'Bir Zamanlar Anadolu'da' filmindeki doktor karakteri Birsel'in oyunculuğunda zirve noktalardan biriydi. Birsel, 'Çekmeceler'de oyunculuğunu daha da ileriye götürmüş; onun duygusal geçişlerde yüz ifadesindeki değişimleri, genç oyuncular ders çalışır gibi izlemeli. Ayrıca 'Birdman'i hatırlatan tiyatro ve kulis sahnelerinde ağır makyaj altında da müthiş oynamış.
Birsel; etkileyici ses tonu, karizmatik duruşu ve müthiş oyunculuğunun yanı sıra oynadığı filmlerde seçici olması, alternatif işlerde bile doğru tercihlerde bulunması da övgüyü hak ediyor. 'Çekmeceler', sadece Birsel'in performansını görmek için bile izlenir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA