Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Transparan defile ile Çanakkale'yi anmak

Mercedes Benz Fashion Week İstanbul'un üçüncü gününde Selma State; Çanakkale Savaşı'nda eşini, nişanlısını cepheye gönderen kadınların acısından ilham alarak tasarladığı 'Haykırış' adlı koleksiyonunu tanıtmış. Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yıl dönümünde defile yapan State; koleksiyonu için transparan ve dekolte kıyafetler tasarlamış. State'in son koleksiyonu Çanakkale Savaşı'nda erkeklerini kaybeden kadınların sessiz haykırışlarını konu alıyormuş. (bkz. fotoğrafa) Bu tarz defilelerdeki sembolik çalışmaların hastasıyım. Yahu Çanakkale Savaşı'nda erkeklerini kaybeden kadınların acısıyla transparan kıyafetler ne alaka? Bir de koleksiyonun adını 'Haykırış' koymuş! Neyin haykırışı bu? Şehit anaları ya da eşleri, transparan kıyafetlerle mi haykırıyor?
Herhalde defile, Çanakkale Zaferi'nin kutlamalarına denk geldiği için böyle abuk bir konsept oluşturuldu.
Ne gerek var buna!
Eğer ciddi ciddi transparan kıyafetlerle Çanakkale Savaşı'nın acısına ortak olunmaya çalışılıyorsa; bunu, 'çılgın moda tasarımı' masallarıyla falan süslemeyin! Böyle saçma bir konsept olmaz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA