Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Selfie çubuğu yasağı

Tüm dünyada selfie çılgınlığı yaşanıyor. Bu, 2000'li yılların en büyük trendi olarak nitelendiriliyor. Selfie'nin olmazsa olması ise selfie çubuğu. O kadar çok satılıyor ve o kadar yaygınlaştı ki, yasaklanması da gecikmedi. Yurt dışında bazı müzik festivallerine, selfie çubuğu götürmek yasak. İngiltere'de O2 Arena ve SSE Wembley Arena'dan sonra selfie çubuğu yasağı ABD'ye de sıçradı. Los Angeles'taki Coachella Festivali ve Chicago'da düzenlenen Lollapalooza Festivali'nde de konser alanlarına selfie çubuğu götürmek artık yasak.
Yasağın gerekçesi ise metal ya da sert plastik selfie çubuklarının, kalabalık alanlarda yaralanmalara neden olması. Keşke bu yasağa cep telefonuyla kayıt yapmak da eklense. İnsanlar artık konseri, Youtube'da video izler gibi izliyor. Hatıra için görüntü almayı anlarım da, bütün bir konser kaydedilir mi? Anı yaşamak diye bir şey var. Konser zevkinin de içine ediyorlar. Gözünüz, tek eli havadaki insanlara takılıyor. Telefonların oluşturduğu ışık kalkanı, ambiyası bozuyor. Nerede o eski ayin gibi stadyum konserleri...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA