Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Şu kış gelsin artık!

The Washington Post'un hazırladığı 'Valar Morghulis' isimli 'Game of Thrones Ölüm Kılavuzu'na hayran kaldım. Dizi boyunca öldürülen 456 karakter için sanki özel bir cenaze töreni hazırlamışlar.
Bu kılavuzda hepsi hakkında detaylı bilgiler mevcut. Sanki dizi çeker gibi illüstrasyonlar ve küçük bilgi bankaları oluşturulmuş. Ee dizi fenomen olunca, gazetecilerin de iştahı kabarıyor; The Washington Post editörlerinin yaptığı gibi müthiş işler çıkıyor ortaya. Bu link'e tıklayın, harcanan emeği daha iyi anlayacaksınız: washingtonpost. com/graphics/entertainment/game- of-thrones/ The Guardian gazetesinde ise dünyaca ünlü ekonomi muhabiri Paul Mason'ın 'Marksist teori 'Game of Thrones'un sonunu öngörebilir mi?' başlıklı yazısı yayınlandı.
İşte o yazıdan bir bölüm: "Lannisterlar'ın hazinesi tükendi, alacaklılar kapıya dayandı. 'Westeros'un, cinsiyet ve iktidarın sıkı sıkıya birbirine bağlı olduğu feodal düzeni can çekişiyor. Devrim kaçınılmaz, değil mi? Elitler başlarındaki sıkıntılarla boğuşuyor; zenginliklerinin kaynakları tükendi, medeniyetleri hem gözü dönmüş düşmanlarıyla dışarıdan, hem de açık bir biçimde başkaldıran kitlelerle içeriden tehdit altında... Eğer bu sözler akla Yunanistan ve Avrupa Merkez Bankası arasındaki güncel ilişkiyi getiriyorsa, bunun tek sebebi birbirlerine karşı aldıkları pozisyonun feodalizm sonuna doğru gerçekleşen iktidar değişimine benziyor olmasıdır..."
Galiba 'Game of Thrones' dizisinde de piyasalar karışacak, ekonomik kriz yolda!
Bu yazılar, illüstrasyonlar; 'Game of Thrones'un nasıl görkemli bir dizi olduğunun örnekleri aslında. Dizinin tek kusuru ise, izleyicisini çok bekletmesi. Neyse ki bir yıl daha geçti; beşinci sezon, ABD yayınıyla aynı gün (13 Nisan) CNBC-e'de başlıyor.
Hadi bakalım gelsin şu kış artık!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA