Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

HBO'ya darbe

Bir dizi için 10 ay beklenir mi? 'Game of Thrones' ise beklenir. Aradan 10 ay geçip 'Game of Thrones'un beşinci sezonunun ilk bölümünün yayınlanacağı o güzel gün geldiğinde, internetteki torrent sitelerine; dizinin korsanı düştü. Hem de dizinin yapımcı kanalı HBO'dan önce... Üstelik beşinci sezonunun yayınlanmamış ilk dört bölümü birden sızdı.
Dört bölümün paylaşım sitelerine yüklendiğinin anlaşılmasının ardından yüz binlerce kişi yeni bölümleri izledi. HBO ne kadar zarar etti acaba? Bir bölümün bile yayından önce sızması büyük bir darbeyken, dört bölümün sızması HBO'da tsunami etkisi yaratmış olmalı. Elbette diziyi HBO'dan satın alan bizdeki CNBC-e gibi yüzlerce dünya kanalı da zarar etti.
Bu Sony'ye yapılan hacker saldırısından sonraki en büyük sızıntı.
Dizinin nasıl sızdırıldığı henüz netlik kazanmazken, diziyi satın alan kanallara gönderilen kopyalar aracılığıyla sızma yaşanmış olabileceği belirtiliyor.
Diziyi 10 aydır bekleyenler dört bölüm birden izlemenin mutluluğunu yaşıyorlar ama bu biraz bencilce bir mutluluk. Sonuçta HBO bu dizinin çekimi için büyük para ve emek harcıyor; daha dizi yayınlanmadan korsanının çıkmasından uzun vadede yine izleyici zararlı çıkacaktır.
Dizi yapımcılığı da hesap kitap işi, HBO bu zararı kapatmak için mutlaka dizinin bütçesinde kesintiye gidecektir. Gelecekte daha az aksiyon ve daha ucuza çekilmiş sahnelerle dolu bölümler de izleyebiliriz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA