Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Çağatay Ulusoy'un Roma'da işi ne?

Dört yıldır Roma Türk Film Festivali düzenleniyor. Bu festivali düzenleyenler kimdir, 12 Türk filminin gösterildiği bir organizasyona festival denir mi, hiçbir fikrim yok. Çıkan haberlerde her sene şu cümle kullanılıyor nedense: 'İtalya ile Türkiye arasında sinemanın gücüne dayanan bir köprü kurmayı kendine amaç edinmiş olan festival, bu yılki programında da Türk sinemasını 'panoramik' bir bakışla ele alıyor.' Bu nasıl bir köprüdür ki, genelde galası, magazinel konuları haber oluyor. Bir de sanki hep Ferzan Özpetek'in sevdiği oyuncular, yönetmenler Roma'ya götürülüyor. Çağatay Ulusoy da Özpetek'in sevdiği ya da merak ettiği bir oyuncu olarak mı Roma'ya götürüldü acaba?
Ulusoy'la bir alıp veremediğim yok, genç kızların sevdiği, popüler bir dizi oyuncusu ama İtalyan basını ve sinema camiasına tanıştırılacak ne yapmış ki? Hayatını sinemaya adamış, ödüller kazanmış, sinema sanatına hizmet etmiş birçok usta varken neden Ulusoy Roma'ya götürülür ki! Elbette konuklar arasında 'Bu da bizim sinemamızın genç, yakışıklı oyuncusu' diye tanıtacak isimler de olabilir.
Lakin Ulusoy'dan daha büyük, daha dolu sinema kariyeri olan genç oyuncular var bu ülkede.

HANGİ FİLMDE OYNAMIŞ?
Ulusoy'un 'Anadolu Kartalları'nda küçük bir rolü var, bir de kendisi 'Recep İvedik'te figüran olarak rol aldı. Merak ediyorum, Ulusoy hangi sinema deneyimini anlattı İtalyan sinema camiasına, basınına?
Ulusoy'un; Ferzan Özpetek'in Twitter'da takipçi sayısını artırmaktan başka hangi fonksiyonu oldu Roma'da?
Madem sponsorlar sağlam, iki ülkenin de elçilikleri destekliyor, bari dişe dokunur bir şeyler yapılsın, üç günlük Roma tatili havasında geçmesin bu organizasyon, değil mi...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA