Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Şarkıcılar jüri üyesi oldu

Beyaz TV'de konuk olduğum 'Söylemezsem Olmaz' programında; Oya Aydoğan ve Sinan Özedincik'le şarkıcıların, yönetmen, oyuncu ve jüri üyesi olması trendinden konuştuk biraz.
Mevzu önemli olduğu için burada devam etmek istiyorum. Murat Boz'dan Mazhar Alanson'a, Sibel Can'dan Sertab Erener'e kadar birçok şarkıcı, artık albüm çıkarmak yerine jüri üyeliği yapıyor. Albüm çıkaran fazla isim de yok; popçular genelde yaz konserlerini garantiye almak için bir single çıkarıyor sadece.
Bir de Mahsun Kırmızıgül ve Özcan Deniz gibi yönetmenliği, oyunculuğu tercih edenler var. Yani müzik piyasasından dizi, sinema ve TV sektörüne adeta bir kavimler göçü söz konusu.
Müzik piyasasında durum o kadar kötü ki, son ikiüç yıldır hit parçalar da az çıkıyor. Halbuki müzisyenler kendi işlerini yapsa, dizide ya da yarışmada bir bölümde alacakları 40 bin lirayı bir gecede kazanırlar.
Tamam korsan, müzik piyasasını krize sürükledi ama bu krizde müzisyenlerin üretimsizliğinin de etkisi var.

YAPIMCI ETKİSİ
Müzikteki üretimsizlikten yapımcılar da sorumlu. Onlar da işin kolayına kaçıyor; yeni sesler ortaya çıkarmak ya da var olanlarla albüm yapmak yerine, habire eski efsanelerin anısına saygı albümü çıkarıyorlar ya da toplama ve düet albümlerle idare ediyorlar.
Müzik yapımcıları, en son hangi yeni ismi keşfetti ve onu yıldız yaptı?
TV'de müzik yarışmasından geçilmiyor ama ortaya yeni şarkıcı çıkmıyor.
Halbuki blog'larda ve Youtube'da elinden tutulmayı bekleyen birçok yetenek var ama elini taşın altına koyan yok. Bunun da sorumlusu; risk almayan, garanti işlerin peşinde koşan üretme kabızı yapımcılardır.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA