Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Pişmaniye stadyumu

Kocaeli Stadyumu bitmek üzere, yüzde 75'i tamamlandı. 33 bin kişi kapasiteli stadyumda, 576 VIP tribünü ve 50 adet loca bulunacak.
Stadyumun etrafına da 2 bin ağaç dikiliyor, yeşil bir stadyum geliyor.
Bunların hepsi güzel haberler, stadyumu yapanların eline sağlık. Ancak kafamı karıştıran iki nokta var. Birincisi; Kocaeli'nin Süper Lig'de bir takımı yok. Sakarya 3. Lig'de, Kocaeli ise Bölgesel Amatör Lig'de. Kocaeli gibi bir dönem futbol yıldızı yetiştirmede fabrika gibi çalışan bir şehrin takımlarının bu hale gelmesi ise ayrı bir tartışma konusu.
Stadyumdan önce, Kocaeli'ni temsil edecek bir takımı Süper Lig'e yükseltmek için kaynak ayırmak daha mantıklı olmaz mıydı? Şimdi bu yepyeni stadyumda üçüncü lig ve amatör küme maçları mı oynanacak?
Belki de bu stadyum yıllarca dolmayacak.
Bir de stadyum neden pişmaniye şeklinde olacak, anlamış değilim. Tamam pişmaniye, Kocaeli ile özdeşleşmiş bir gıda ürünü ama futbol ile pişmaniye ne alaka? Arada bir bağ kurabiliyor musunuz?
Pişmaniye görünümlü bir stadyum, bir şehri ve kulüplerini nasıl motive eder ki?
Ne yani Malatya'ya kayısı, Çorum'a da leblebi şeklinde stadyumlar mı yapılsın? Stadyumu yaptıranlar, bence şu pişmaniye fikrini tekrar düşünsün.
Pişmaniye görünümlü bir stadyum, her yenilgiden sonra medyada 'Kocaeli takımları pişmaniye oldu!' başlıklarının atılmasından başka ne işe yarar?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA