Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Mehter Takımı'yla gece kulübü açılışı

Bodrum Gümbet Barlar Sokağı'nda bulunan Sultans Club, sezon açılışını Mehter Takımı ile yapmış. Fark yaratmak istemişler, turistler gösteriye ilgi göstermiş. Konuklar, 'Artar Cihanla Şanımız', 'Estergon Kalesi', 'Ordunun Duası' marşlarıyla eğlenip 'Hücum Marşı' ile de yaza merhaba mı dediler acaba?
Mehter Takımı'ndan sonra da dansçı kızlar sahne almış. Mehter Takımı'nın başı Mustafa Kuleli, "Mehter, ecdadı bugünkü nesillere tanıtmak için vardır. Bunun için çalışıyoruz" demiş. Elbette tanıtsınlar ama bu tanıtımın yeri gece kulübü açılışı mı olur yahu? Hadi Mehter Takımı ekmek parasının derdinde, onları çağıran işletmeciye ne demeli?

TURİSTİK GÖSTERİ OLUYOR

Mehter, tarihin ilk askeri bandosudur. Osmanlı İmparatorluğu'nun gücünü, kudretini günümüzde bize yaşatan ender kültürel miraslarımızdan biridir. Gece kulübü açılışlarında, düğünlerde Mehter Takımı çağırmak başta ecdadımıza yapılmış bir saygısızlıktır.
Semah gösterilerinde de aynı sorun yaşanıyor; sünnet düğünlerinde, mağaza açılışlarında bile semah gösterileri yapılıyor. Bu alakasız etkinlikler yüzünden Mehter ve Semah maneviyatını, toplumdaki ağırlığını kaybediyor ve turistik animasyon gösterilene dönüşüyorlar. Kültür Bakanlığı bu kültürel yozlaşmaya 'dur' demeli.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA