Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

3 bin lisanslı yelkenci var

Yelken dünyasında önemli yarışlarından biri olan Bosphorus Cup'ın 14'üncüsü, bu yıl 28-31 Mayıs tarihlerinde gerçekleşiyor. Bu, Türkiye için müthiş bir tanıtım. Bosphorus Cup'ın yaratıcısı ve organizatörü Orhan Gorbon ile yaptığım söyleşide, kendisi birçok yerli teknenin dereceye girebilmek için deneyimli yabancı yelkencileri ekiplerine kattığından bahsetmişti.
"Bizde yelken sporunun durumu ne?" diye sorduğumda, Orhan Bey şu yanıtı verdi: "Üç tarafımız denizlerle çevrili ama Yelken Federasyonu'na bağlı faal lisanslı yelken sporcusu sayısı 3 bin 132."
Lisanslı yüzücü sayımız ise sadece 27 bin 882. Birçok amatör spor dallında sporcu sayımız dünya standartlarının çok altında.
Modern tesisler açılıyor ama spor eğitimi de değişmeli. Amatör sporlarda, özel sektörü de içine alacak devrimsel değişimlere ihtiyaç var.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA