Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

A Haber'i, 80'lerin kafası idam ediyor

a Haber, 24 yayın durdurma cezası daha aldı. Son seçimden beri RTÜK ve YSK'nın a Haber'e kestiği ceza sayısı 40'ı buldu. Bu; üç gün önceki haberdi. a Haber önceki gün de, seçim sonuçlarını saat 21.00'den önce yayımladı diye 65 kanalla birlikte iki gün yayın durdurma cezası aldı. RTÜK ve YSK, a Haber'e ceza kesmeyi otomatiğe bağladı! Geçtiğimiz yıl cumhurbaşkanlığı seçimleri sırasında da a Haber'e 45 ayrı ceza verilmişti.
24+40+2+45=111 ceza. Dünya medya tarihinde bu kadar çok ceza alan başka bir haber kanalı var mıdır acaba? RTÜK ve YSK ne yapmak istiyor? a Haber'i dolaylı yoldan kapatmak mı dertleri?

RÖPORTAJA CEZA!
Daha önceki seçimlerde YSK, sonuçların belirlenen saatten önce yayınlanmasına izin vermişti ancak 7 Haziran'da bir açıklama yapmadı. Kanallar da halkın haber alma özgürlüğünü gözeterek yayın yaptı. Zaten seçim sonuçları, sosyal medyada saat 17.00'den itibaren yayımlanmaya başlamıştı.
Türkiye'deki internet kullanıcısı sayısı 45 milyona dayandı. Seçim gibi olağanüstü durumlarda insanlar artık haberleri sosyal medyadan takip ediyor. Sosyal medya gerçeği, RTÜK ve YSK'nın bu garip cezalarını anlamsızlaştırıyor.
a Haber'e ceza verilen programlar arasında, son seçimlerden önce Türkiye'nin başbakanı Ahmet Davutoğlu'nun katıldığı bir özel röportaj yayını bile var. Adı üstünde özel röportaj; yorumsuz, sunucu soruyor Başbakan da yanıtlıyor. Ülkeyi yöneten, önemli açıklamalarda bulunuyorsa yayının süresinin uzaması ceza alma nedeni olabilir mi? Türkiye'de oluyor işte!
Yazmaktan bıktım: Bu kadar çok TV kanalı varken siyasetçilerin üst üste programlara çıkması neden suç oluyor? YSK, hâlâ 80'li yıllarda yaşadığımızı sanıyor galiba ve tek kanallı dönemden kalma seçim yasaklarıyla a Haber'i cezalandırıyor. Her siyasi fikre göre bir kanal var zaten. Bırakın insanlar kimi izleyeceklerine kendileri karar versin.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA