Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Kitap okuyana bedava bisiklet turu

Dersim Ovacık Belediyesi'ne bir dağcılık kulübü tarafından 20 bisiklet hediye edilmiş. Belediye de bu bisikletleri en hayırlı şekilde kullanabilmek için çocuklara özel 'Bir saat kitap okuyana bir saat bisiklet turu bedava' diye bir kampanya başlatmış. Belediye kütüphanesinde bir saat kitap okuyan çocuklar, bisikletle bir saatlik tur atmaya hak kazanıyor. Kısıtlı imkanlara rağmen yaratıcı projelerle fark yaratmak buna denir.

YILDA SADECE ALTI SAAT
UNESCO'nun araştırmasına göre; Türkiye'de okuma alışkanlığı yok denecek kadar az. Avrupa'da yüzde 21 olan kitap okuma oranı, Türkiye'de sadece on binde 1. Günde ortalama altı saat televizyon izleyip üç saat internette gezinen Türk halkı, ne yazık ki kitap okumaya yılda sadece altı saatini ayırıyor.
Dünyada çocuklara özel günlerde kitap hediye edilmesi sıralamasında Türkiye 180 ülke içerisinde 140'ıncı sırada yer alıyor.
Tablo vahim. En azından çocuklara kitap okuma alışkanlığını kazandıracak projeler üretmeliyiz. 'Bir saat kitap okuyana bir saat bisiklet turu' gibi yaratıcı kampanyalar; hem ailelere, hem de diğer yerel yönetimlere örnek olmalı.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA