Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

FB'nin yeni stad ismi ne olsun?

Fenerbahçe, Şükrü Saracoğlu Stadı'nın isim hakkı için Ülker ile 10 yıllığına anlaşmaya vardı.
Kulüp 90 milyon dolar kazanacak.
Beşiktaş yeni stadın isim hakkı için Vodafone ile 15 yıllığına 116 milyon dolara, Galatasaray ise 10 yıllığına Türk Telekom ile 66.3 milyon dolara anlaşmıştı.
Beşiktaş'ın anlaşmasına forma reklamı da dahildi. İlk bakışta Fenerbahçe'nin daha çok kâr elde ettiği görünüyor ama anlaşma stadın isim hakkı dışında diğer muhtelif reklam ve tanıtım haklarını da kapsıyor.
Bu muhtelif reklam hakları açıklanmadan diğer takımlarla sağlıklı bir karşılaştırma yapamayız. Her neyse, sonuçta kazanan futbol endüstrisi oldu. Ülker'i Türk futbolunu desteklemeye devam ettiği için kutlamak lazım. Tabii her şey karşılıklı; bu anlaşmalarla Ülker'in de marka değeri ve bilinirliği artıyor.

TARAFTARA SORULSUN
Stadın ismi daha netleşmedi, eğer çıkan haberler doğruysa, stadın ismi Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Ülker Stadyumu olacaksa; bu dünyanın en uzun ve en manasız ismi olur. Ve bu işten Ülker zararlı çıkar.
Taraftar stattan alıştığı isimle Şükrü Saracoğlu diye bahseder, TV kanalları, gazeteler bile bu uzun ismi kullanmaz.
Bu arada stadın ismi eskiden Fenerbahçe Stadı'ydı. Şükrü Saracoğlu ismini Aziz Yıldırım sonradan ekledi. Evet, Saracoğlu'nun Fenerbahçe için yaptıkları unutulmaz ama 90 milyon doların da bir karşılığı olmalı!
Futbol artık büyük bir endüstri; ne yazık ki romantizm para kazandırmıyor!
Özetle; stadın ismi Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Ülker Stadyumu olmaz, mutlaka daha kısa bir isim tercih edilir. Akla ilk Ülker Arena geliyor ama basketbol sahasının da ismi o. İki Ülker Arena olmaz. Ülker Stadyumu mu, yoksa başka bir isim mi olur bekleyip göreceğiz. İsim belirlenirken taraftarın da fikri alınırsa iyi olur.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA