Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Ülker'e kızmak saçma

Fenerbahçe'nin Şükrü Saracoğlu Stadı'nın isim hakkı için Ülker'le 10 yıllığına anlaşması, bazı Galatasaraylılar'ı deyim yerindeyse çıldırttı. GS taraftarı, attıkları tweet ve hazırladıkları caps'ler üzerinden kendi kulüplerine sınırlı destek sağlayan ancak Fenerbahçe'ye 90 milyon dolar gibi bir yatırımda bulunan Ülker'e büyük tepki gösterdi. Hatta bazıları 'Ülker ürünü alma, aldırtma' diye kampanya bile başlattı.
Böyle çocukça bir tepki olur mu?
Olur, futbol fanatizminden her şey beklenir. Galatasaray yönetiminin bu boykot çağrısına ses çıkarmaması da ayrı bir tartışma konusu.

BOYKOT ANLAMSIZ
Bugün birçok Galatasaraylı'nın daha önceden aldıkları formaların sırtında, kolunda Ülker ismi yazar. TT Arena'nın önündeki Galatasaray Store'da Ülker Fans Zone diye bir alan var. Ülker, 2006-2011 yılları arasında Galatasaray basketbol takımına sponsor oldu, takım yıllarca Cafe Crown Galatasaray adıyla sahaya çıktı. Ülker, Galatasaray futbol takımının formasına 2006'dan 2014-2015 sezonunun sonuna kadar forma reklamı verdi.
Evet, Ülker'in Fenerbahçe'ye yatırımı daha çok gibi görünüyor ama bu da bir ticari tercih. Bu saçma mantıktan hareket edersek Fenerbahçeliler'in de Türk Telekom'a ve Vodafone'a kızmaları mı gerekiyor?
Ne yani, şimdi Fenerbahçe taraftarı da Türk Telekom'u mu boykot etsin, evlerindeki telefonları ve TT Net aboneliklerini iptal mi etsinler? Her stada bir isim verilir, bir marka her stadın isim hakkını almak zorunda değildir.
Galatasaray isim hakkını Türk Telekom'a sattı, Beşiktaş Vodafone'a, Fenerbahçe de en cazip teklifi sunan Ülker'le anlaştı.
Türk sporuna her zaman destek olan bir markaya yönelik bu tarz saçma sapan protestolar, boykot çağrıları Türk futboluna zarar verir, tüm takımları kötü etkiler. Hâlâ formasına reklam alamayan takımlar var.
Futbola sponsor olan kaç marka var ki? Olanları da küstürmenin âlemi ne?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA