Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

130 yerli film çok

Hollywood'un büyük gücüne sadece Hindistan (Bollywood) ve Türkiye meydan okuyabiliyor. Bu iki ülkede yerli filmler Hollywood yapımlarından daha çok izleniyor. Türk sinemasında her geçen yıl daha çok film üretiliyor ve gişe rekorlarını da genelde yerli komediler kırıyor. Sadece geçtiğimiz yılın ilk 33 haftasında 56 yerli film, tüm bir yılda ise 112 yerli film vizyona girdi.

YENİ BİR REKOR
2015'in ilk 33 haftasında ise şu ana kadar 84 yerli yapım gösterime girdi. Yıl sonuna kadar gösterimi anons edilen yerli film sayısı ise 38... Türk sineması, 2015'i 132 yerli filmle kapatacak; bu yeni bir rekor. Hatta bu rakama bir-iki film daha eklenebilir.
Peki, bu filmlerin hepsi salon bulabilecek mi? Türkiye'de 410 lokasyonda yaklaşık 2 bin 350 salon var. Vizyona giren yabancı yapımları da hesaba katarsak, bu salon sayısı yeterli değil. 2014 ve 2015'in ilk aylarında bazı yerli filmler salon bulamamış ve gösterimleri ileri tarihlere ertelenmişti.
Salon krizi, 2016'nın ilk ayların da daha da artacağa benziyor; bazı yapımların vizyon tarihleri şimdiden askıya alındı bile! Aslında salon krizi demek de doğru değil; asıl sorun yerli film sayısındaki enflasyon. Şahan Gökbakar, Cem Yılmaz gibi büyük balıklar salon sıkıntısı çekmeyecek; olan küçük balıklara olacak!
Serbest piyasa bu; herkes şansını deneyecek ama bazıları sektörün gerçeklerini hesaba katmadan hayalperestliğe soyunuyor, sonra da salon bulamadık diye ağlıyorlar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA