Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

0533 155 01 55

Bu numara ile 0552 155 01 55'i telefonunuza kaydedin.
Bundan sonra, trafikte tehlikeli sürüş yaparak makas atan, emniyet şeridinde giren, kaldırıma park eden bir otomobil mi gördünüz; hemen fotoğrafını, video'sunu çekin ve Whatsapp'tan, Viber'dan bu telefon numaralarına gönderin.
İstanbul Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü çok akıllıca bir uygulama başlattı. Artık vatandaş, trafik ihlalleri yapan sürücülere gerekli cezaların verilmesi için polise yardımcı olacak. Trafik ihlallerini belgeleyip 0533 155 01 55 ve 0552 155 01 55 no'lu telefonlara yollayabilecek.
Trafik Şube'de kurulan özel ekip de bu görüntüleri hemen incelemeye alacak; doğruluğuna göre ceza yazılacak.
Aslında polis bir anlamda kendi yapması gereken işi vatandaşa yaptıracak ama buna mecbur. Çünkü İstanbul, dünyada trafiği en yoğun olan birkaç şehirden biri. Türkiye'de kayıtlı bulunan 17 milyon 579 bin 349 aracın yüzde 18'i, yani 3 milyon 178 bin 390'ı İstanbul'da kayıtlı. Haliyle polis ve trafik gözlem kameraları da trafik ihlallerini belgelemeye yetişemiyor.
faydalı olacak Öte
yandan yeni sistemle ilgili kafamı kurcalayan bir konu var: Şoför koltuğundan video ya da fotoğraf yollayanlar da kendini ihbar etmiş olmayacak mı? Bu da bir trafik ihlali değil mi?
Her şeye rağmen bu ihbar hattının faydalı olacağına inanıyorum. İstanbul'da çok trafik ihlali var; halk olarak şikayet etmeyi sevdiğimize göre bence bu uygulama tutar. Yasaklı saatlerde trafikte terör estiren kamyon ve TIR şoförleri, hiçbir kuralı tanımayan minibüsçüler; bu uygulama ile ceza manyağı olabilir. Kaldırıma park eden araçlar da yandı! Bu uygulama basında, sosyal medyada tanıtılırsa kesilecek cezalarla İstanbul, dünyanın en zengin Trafik Şube Müdürlüğü'ne sahip olabilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA