Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Hürriyet'in '400 vekil' tweet'i

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın atv canlı yayınında '400 vekil' ile ilgili soruya verdiği yanıt gayet açık ve net.
Cumhurbaşkanı'nın o açıklamayı Dağlıca olayı için değil, 7 Haziran sonrası Türkiye'nin siyasi ve ekonomik istikrarı için söylediği çok rahat anlaşılıyor. Üşenmeyin, açın video'yu izleyin.
Ancak Hürriyet, Twitter'dan haberi öyle bir yayınladı ki, sanki o açıklama Dağlıca'daki şehitler için yapılmış gibi anlaşıldı. Söz konusu tweet'in görüntüsünde 'Son dakika' ibaresi vardı ve şöyle yazıyordu: 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Dağlıca açıklaması:
400 milletvekili alınsaydı bunlar olmazdı.'
Sosyal medyada birçok insan bu tweet'in gazıyla, sanki yola patlayıcıları AK Parti döşemişçesine saçma sapan, acımasızca yorumlar yaptılar. Sosyal medya karıştı, Hürriyet ise sessizliğini korudu. Ta ki, insanlar Hürriyet'in kapısına dayanana kadar! Elbette bir medya kuruluşunun kapısına dayanmanın haklı bir tarafı olamaz ama Hürriyet'ten gelen 'Hatamız varsa kabul ederiz, yüzleşiriz.
Velev ki hata var. Hiçbir hata taşlı sopalı saldırıyı meşru göstermez' açıklamasıyla üstü örtülecek kadar basit bir hata değildi o.

YANLIŞ BİR ALGI OLUŞTURULDU
Her gün onlarca şehit verirken, ülke kritik virajlardan geçerken Cumhurbaşkanı'nın yaptığı açıklama çok dikkatli dinlenip haber yapılmalı. Öyle sıcağı sıcağına Twitter'da 140 karakterde özetlenecek mevzular değil bunlar. Hürriyet sonra o tweet'i sildi ama ne değişti? Milyonlarca insanın zihninde o tweet üzerinden yanlış bir algı oluşturuldu.
Onlarca şehidimiz var ama tartışılan konu '400 milletvekili'. PKK'yı kınayan bile yok. Hadi Hürriyet o büyük hataya imza attı diyelim, ya CHP'nin o tweet'e sazan gibi atlamasına ne demeli? Söyleşinin dört-beş dakikalık o bölümünü izleyip yapılan haberin hatalı olduğunu anlayacak adam da mı yok CHP'de?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA