Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Utan Beren Saat! Sen huzurlu uyu diye o askerler şehit oldu

'Son dönemde her türlü toplumsal olaya duyarlı olan Beren Saat, şehitlere neden duyarsız?' diye bir yazı kaleme almıştım. Ünlü oyuncunun Instagram sayfasına, bu konuyla ilgili 16 binden fazla yorum yazılmıştı. O yorumlar içinde bazı çirkin ve ırkçı ifadeler de vardı ve onları kimse savunmuyor. Yorumların geneline baktığınızda ise, Beren'in son dönemde politize oluşu sorgulanıyordu. Birçok insan, HDP'ye yapılan saldırılara ve siyasi gelişmelere sert eleştirilerde bulunan Beren'in; askerin, polisin ve sivil halkın PKK saldırılarına kurban gidişiyle ilgili sessiz kalmasının sebebini merak ediyordu.
Sahiden Beren'in PKK terörü için söyleyecek bir çift sözü yok muydu? Ben de bu konuda Beren'i eleştirmiştim. Ve Beren Saat'ten eleştirilere beklenen yanıt geldi. Ünlü oyuncunun 'Sevdiklerimin huzuru için...' diye yazdığı yazı; çakma enteller ve kofti Cihangir solcuları tarafından 'Nasıl ayar verdi ama!' nidaları eşliğinde, büyük bir sevinçle karşılandı. Yazıya bakıyorum da, iki yıl öncesine kadar sadece bir oyuncu ve magazin figürü olan Beren Saat, ustaca bir yazı kaleme almış. Akıl hocaları kim merak ediyorum doğrusu.

İDEALİST BİR OYUNCU MU?
Beren, kendisini vatan hainliğiyle suçlayanlarla, Twitter provokatörleriyle, 'Aşk-ı Memnu'nun çekildiği köşkün önünde tarihin en komik protestosunu yapanlarla dalgasını geçmiş, ayar vermiş. Ve çok zekice bir şekilde, bu saçmalıkları yapanları genellemiş. Öncelikle şunu sormak isterim; bu saçmalıkları yapanlar kim? Her hafta Beren Saat'in yasak aşklı, tecavüz fantezili dizilerini izleyerek beyinleri uyuşan, aptallaşanlar değil mi? Yani Beren Saat, oynadığı yapımlarda idealist ve siyasi duruşu olan bir oyuncu mu?
Toplumu aptallaştıran yapımları geçtim; tecavüzle reyting yapmaya çalışan, toplumun ahlak seviyesini düşüren dizilerin oyuncusu değil mi kendisi? Sinemada bir adım yol alamamış, vasat oyunculuğuna rağmen bu toplumu uyuşturan diziler ve reklamlar sayesinde milyon dolarlar kazanmış birisi, bir de şehitler için düzenlenen gösterileri yorumlarken hedef saptırıyor.
Beren Hanım, o gösterilerde şehit anaları-babaları ve terörün bitmesini isteyen vicdan sahibi insanlar da vardı. Siz birkaç provokatörle dalga geçerken, şehitlerin ailelerini de aynı kefeye koydunuz!
Bir de o nasıl egosu yüksek ve atarlı bir yazıydı öyle. Elbette HDP'li şoföre yapılan saldırı bir insanlık ayıbıdır. Siz, "Beş çocuk babası o şoförü televizyonda izlediğim gece uyuyamadım" diyorsunuz, evlatlarını teröre kurban veren insanlar yıllardır uyumuyor! Siz o şoföre gösterdiğiniz duyarlılığın kırıntısını bile şehitlere göstermiyorsunuz. Çok mu zor PKK'yı lanetlemek, şehitler için duyarlılığınızı göstermek? Yazdığınız o destansı yazının tek bir satırında bile PKK terörünü eleştiren bir cümle yok. Tamam, bu terör olayları nasıl böyle birden başladı bunu hepimiz sorgulayalım ama o bombaları kim yerleştiriyor Beren Hanım? O katillere bir cümle bile olsa lafınız yok mu? Nasıl olsun ki, onlar gerilla ve özgürlük savaşçıları değil mi?

TEK BİR LAFINIZ YOK MU?
Bu nasıl bir egodur; vatanını, milletini sevmek ayar verilecek bir durum mu? O şoförün görüntüleri yüzünden uyuyamamışsınız; ya PKK'nın bombalarıyla vücudu paramparça olan doktorlar, askerler, polisler ne olacak?
"Masum şehitlerimizi malzeme yapan leş kargalarına uymayın, içinizi öfke doldurmayın. Şehitler için dua edin" diyorsunuz. Evet, şehitlerimizi malzeme yapanlara lanet olsun. Peki bu halk hiç mi tepki göstermeyecek, sadece dua mı edecek? Son 75 günde 124 güvenlik görevlisi şehit oldu, 29 sivil hayatını kaybetti. İsrail, sadece bir askeri için savaş açarken, bu halk teröre kurban verdiği 30 bini aşkın insan için hiç mi öfkelenmeyecek? Tabii sizin akıl hocalarınız, çakma Cihangir solcuları için bu protestoların hepsi ırkçılık, faşizm. Ota, b.ka ırkçılık diyorlar zaten! Peki, son 75 günde 153 kişiyi öldürenler ne oluyor? Onlar için tek bir lafınız, eleştiriniz var mı? 'Sevdiklerimin huzuru için...' diye yazdığınız o yazıda vatanını sevenlere ayar verdiniz, aferin size! Siz milyon dolarlar kazanıp, milletle dalga geçip huzur içinde uyurken, o gencecik insanlar öldü. O yazıyı yazdığınız için utanın Beren Saat!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA