Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Kokaini ucuza getirmek için...

Hâlâ Deniz Seki'nin masum olduğunu savunanlar, unutanlar için mahkemenin Seki için yaptığı değerlendirmeyi hatırlatalım:
'Tüm deliller değerlendirildiğinde sanık Deniz Seki'nin, sanık Hakan Çınar liderliğinde kurulan çıkar amaçlı suç örgütünün üyesi olmadan, örgütün aktif üyelerinden Murat kod isimli sanık Sinan Yüksel, Apo kod isimli sanık Abdullah Haner ve Diyar kod isimli sanık Erdal Saka ile irtibat içinde bulunduğu, sürekli uyuşturucu maddelerden kokain temin ettiği, uyuşturucu maddesinin büyük kısmını kendisinin kullandığı, daha sonra ilerleyen süreçte sanık Yüksel ile samimiyeti artırması üzerine, gerek sanık Yüksel'in bu işten para kazanmasını temin etmek, gerekse kendisinin uyuşturucu alımında maddi sorunlar yaşamaması amacıyla; kendisinden uyuşturucu talebinde bulunan çevresindeki arkadaşları ve şahıslar adına sanık Yüksel'den uyuşturucu madde talep ettiği ve arkadaşlarından bir kısmını sanık Yüksel ile irtibatlandırdığı, sık sık evinde ve başka yerlerde uyuşturucu partisi vererek arkadaşlarına uyuşturucu madde temin ettiği anlaşılmıştır.'
Seki'nin telefon kayıtlarında geçen şu sözler ise her şeyi özetliyor: '30 dakikaya Neşe'ye paspas 500 dolar' ve '8 taş 4 kuş.' "Oğlum ben kendime istemiyorum, benim evde var" diyerek Seki'nin arkadaşlarına da uyuşturucu istediği ortaya çıkıyor. İşte bu konuşma Seki'yi yaktı!
Yine aynı mahkeme kararında Seki'nin hemen hemen her gün diğer örgüt üyesi sanıklardan kokain satın aldığı, böylece yine yasada tarifi olan 'satın alan' sıfatını kazandığı belirtildi. Seki'nin 'bulunduran kişi' olarak da atılı suçu işlediği kaydedilen kararda; 'Seki'nin gerek kendi kişisel ihtiyacı için, gerekse arkadaşları için değişik tarihlerde çok sayıda uyuşturucu maddesini suç örgütü üyelerinden temin ederek yanında bulundurduğu ve arkadaşlarına gönderdiği anlaşıldığından, bulunduran kişi sıfatıyla da sanığın atılı suçu işlediği anlaşılmıştır' denildi.
Deliller Seki'nin kokaini ucuza getirmek için torbacısından arkadaşları için de defalarca kokain aldığını gösteriyor. Seki, torbacısının uyuşturucu ticareti yapmasına kolaylık sağlamış. Yani bazı yazarların anlattığı kadar masum değil. Allah kurtarsın.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA