Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

iPhone 6S'i ABD'ye gidip almak daha karlı

iPhone 6S ve iPhone 6S Plus'ın Türkiye'de piyasaya çıkış ve satış fiyatları belli oldu.
16 Ekim'de satışa sunulacak iPhone 6S'in en ucuzu 16 GB kapasiteli olanı ve 3.099 lira, en pahalısı ise; iPhone 6s Plus'ın 128 GB kapasiteli olanı, 4.299 lira.
16 GB-64 GB ayrımı bence müşteriye büyük haksızlık.
2015 senesinde 16 GB hafıza kapasitesi çoğu insana yetmez.
16 GB için 3000 lira da yüksek bir fiyat ama çoğu insan daha ucuz diye 16 GB alacak, sonra da telefonun kapasitesinden şikayet edecek. Bu da insanlara daha sonra 64 GB'ı aldırmak için yapılmış bir satış stratejisi olabilir.

GÖSTERİŞ MERAKI
iPhone 6S'in kendisi zaten pahalı bir de buna Türkiye'deki yüksek vergi ve dövizdeki artış da eklenince, sosyal medya'da enteresan karşılaştırmalar yapıldı.
Örneğin Ekşisözlük'te birisi hesaplamış: 128 GB iPhone 6S Plus'ın ABD satışı 950 dolar (2850 lira). ABD'ye gidiş dönüş uçak bileti 1300 lira. Kayıt, evrak parasına da 300 lira gider. Yani ABD'ye gidip o telefonu alıp gelmek 4.450 liraya patlıyor.
Bir tane alırsanız Türkiye'deki satış rakamıyla fit oluyorsunuz.
İki tane alıp gelirseniz kardasınız, ayrıca ABD'yi de gezmiş olursunuz.
Hesaplamaya gerek yok aslında bizim halk gösteriş meraklısı; kirasını, kredi kartı borçlarını ödeyemez ama ne yapıp eder alır o telefonu.
Fiyatların ve vergilerin bu kadar yüksek olması da biraz halkın gösteriş meraklısı olmasından kaynaklanıyor. Liseli çocuklarda bile en son model telefonlar var!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA