Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

UEFA tazminat ödeyebilir

Fenerbahçe'ye 3 Temmuz sürecinde kumpas kurulduğu açıktı ama bazıları tapelerin rüzgarıyla inatla Fenerbahçe'yi uçuruma sürüklediler. Sadece eski Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'dan değil; eğer Lütfi Arıboğan, Ebru Köksal, Mehmet Helvacı ve diğerleri, 3 Temmuz sürecinde görevlerini kötüye kullandılarsa, onlardan da hesap sorulmalıdır.
Şimdiden yan çizmeye başladılar aslında.

UEFA CEPHESİ
Yeniden görülen şike davasının dördüncü duruşmasında 'Şike yapıldığına dair hakem ve gözlemci raporlarında şüphe ve belirti var mıydı?' sorusuna Arıboğan, "Ben şahit olmadım.
Böyle bir rapor görmedim" dedi.
UEFA müfettişi ile soruşturma savcısı arasında yapılan görüşmede hangi dilin konuşulduğu sorusuna ise Arıboğan, "Hatırlamıyorum.
İngilizce olsa bilirdim" diye cevap verdi.
Arıboğan, "Tapeler için suç duyurusunda bulundunuz mu?" sorusuna, "Haberleri gazetelerden öğrendim" yanıtını verdi.
Hatırlamıyorum, şahit olmadım, gazetelerden öğrendim… Oh ne güzel; savunmaya bakar mısınız!
Hesap sorma sürecinin bir de UEFA cephesi var. UEFA, Fenerbahçe'ye ceza verirken şike davası devam ediyordu.
Dava devam ederken UEFA'nın karar almasının yanlış olduğu, bu davanın bir komplo olduğu defalarca anlatıldı. Ama UEFA Başkanı Michael Platini ikna edilemedi. Platini, Fenerbahçe'ye şike komplosu kuranlara inandı.
Peki, şimdi ne olacak?
Kulüp yöneticileri ve Fenerbahçe, şikeden berat ederse, UEFA'nın haksız yere ceza kestiği yargı kararıyla kanıtlanmış olacak.
Ve böylece Fenerbahçe'nin UEFA'ya tazminat davası açma hakkı doğacak.

PLATINI SIKIŞTI
Zaten FIFA'daki yolsuzluğa Platini'nin de karıştığı iddia ediliyor. İngiliz The Telegraph gazetesine göre; Platini, Şubat 2011'de FIFA başkan adaylığından Sepp Blatter'den aldığı danışmanlık ödemesi sonrası çekilmiş.
Seçimden yalnızca haftalar önce danışmanlık ücreti olarak 2 milyon dolar alan Platini, sürpriz bir şekilde Blatter'in dördüncü kez seçilmesine yol açacak şekilde adaylıktan çekilme kararı almış.
Hakkında soruşturma açılacak Platini'nin kısa süre içinde görevden alınabileceği konuşuluyor. Yani Platini köşeye sıkışmış durumda, dürüstlüğüne büyük gölge düştü. Fenerbahçe, UEFA'dan da yüklü tazminat alabilir!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA