Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Yakmışlar(!) Uğur Yücel'i

'Yaktın Beni', sezonun iddialı filmleri arasında gösteriliyordu, fragmanı umut vâdediyordu. Uğur Yücel'in ilk komedi filmiydi vs. Ben de bu gazla filmin özel gösterimine gittim. Açık konuşmak gerekirse, çok bir beklentiye girmeden giderseniz bu filmden daha büyük keyif alırsınız. Film; ailesini kaybettikten sonra tek başına yaşayan ve 'İpek' ile evlenmenin hayallerini kuran 'Selam' adlı itfaiye erinin hayatına dayısı 'Macit'in piyangodan çıkmışçasına girmesiyle gelişen komik olayları anlatıyor. Uğur Yücel, 'Macit' karakteriyle adeta döktürmüş ama filmin geneli için aynı şeyi söylemek mümkün değil.

SAHNELER SKEÇ TADINDA
'Macit' karakteri, seri filme dönüşecek bir potansiyele sahip ama Yücel'in başarılı performansı, oğlu Can Yücel'in yönetmenlikteki tecrübesizliğine kurban gitmiş görünüyor. Çünkü filmde sinema havası yok, sahneler skeç tadında ilerliyor. Birçok sahne, filmin öyküsüne hizmet bile etmiyor. Örneğin; berber sahnesi niye var? 'Macit' mahalle ile tanışıyor diyeceğiz ama mahalle havası da yaratılmamış filmde.
Karikatürize tiplerin başını çektiği, kolay izlenen, çerezlik bir komedi filmi çekilmeye çalışılmış ama öykü çok düz ilerliyor, senaryoda fazla bir sürpriz yok. Yer yer komik sahneler var ama durum komedisi yeterince yaratılmamış. Hadi yönetmen tecrübesiz diyelim ama elde güzel komik sahneler de var. Filmin kurgu aşamasında da sorunlar yaşandığını düşünüyorum; kurguda doğru hamleler yapılsaydı daha iyi bir sonuç çıkabilirdi.
Sinem Kobal ve Sarp Apak yine kendilerini oynamışlar; hep aynı rollerde oynamalarını izlemek bıkkınlık veriyor insana. Elbette oyuncuya hangi rolü verirsen onu oynar; keşke Can Yücel bu noktada bir sürpriz yaratabilseymiş.
Meltem Cumbul'un 'Leyla' karakterine fazla yüklenmek yerine 'İrem'in babası 'Raif Bey' (Sezai Aydın) ve ailesi keşke filmde daha fazla yer alsalarmış. Filmin en komik sahneleri 'Macit' ile 'Raif Bey'in karakter çatışmasında ortaya çıkmış halbuki. Bülent Şakrak'ın canlandırdığı itfaiye amiri ise o kadar karikatürize ki, bir noktadan sonra itici gelmeye başlıyor.
Hasibe Eren'in canlandırdığı organ mafyasının lideri 'Ayyuş', filmin sürprizi ama bu etkileyici performans bile filmin başarısına hizmet etmiyor.
Elbette tüm bu yazdıklarım teknik yorumlar; yoksa film vizyona giren birçok vasat komediden daha kaliteli. Terör saldırılarıyla bunaldığımız bu günlerde kafa dağıtmak isteyenler için 'Yaktın Beni' yerinde bir tercih olabilir. Film, Yücel'in ilk komedi performansını merak edenlerin de ilgisini çekebilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA