Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Yeni kral: 'Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'

'Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'ın, kendi gününde birinci olmakla birlikte sürekli karşılaştırıldığı 'Kurtlar Vadisi:
Pusu'yu da izlenme oranlarında geçtiğini yazmıştım. Ancak şu notu da düşmüştüm: 'Kurtlar Vadisi: Pusu'nun reytinglerinin düşük çıkmasında, yayınlandığı gün Avrupa Kupası maçlarına denk gelmesinin de etkisi olabilir.
Daha sağlıklı bir değerlendirme yapmak için maçların oynanmadığı bir haftayı beklemeliyiz.

REYTİNGDE BİRİNCİ
8 Ekim Perşembe günü 'Kurtlar Vadisi'nin karşısında maç yayını yoktu ve dizi Total'de birinci geldi, AB'de ise ikinci. Ama izlenme oranlarında yine 'Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'ın gerisinde kaldı.
Daha da önemli bir veri vereyim: Reyting rekoru kıran tarihi Türkiye-İzlanda maçının yayınladığı 13 Ekim'de bile 'Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'; TOTAL'de 7.79 reyting, 19.24 share, AB'de ise Total'de 8.42 reyting, 19.67 share alıp 'Kurtlar Vadisi: Pusu'yu geçti. 'Kurtlar Vadisi: Pusu', karşısında maçın olmadığı 15 Ekim tarihinde Total'de 6.78 reyting, 18.04 share, AB'de ise 5 reyting, 13.07 share aldı.
Yani 'Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'ın Türkiye-İzlanda maçının oynadığı günde elde ettiği izlenme oranlarına bile ulaşamadı.

ÇÖKÜŞ DÖNEMİ
Her imparatorluğun bir çöküşü vardır; yıllardır reyting rekorları kıran 'Kurtlar Vadisi: Pusu' için bu sezon duraklama dönemi olabilir.
Karşısına güçlü bir dizi çıkarsa, 'Kurtlar Vadisi Pusu' için bu sezon çöküş dönemi de olabilir.
Eğer izlenme oranları böyle devam ederse; derin devlet, mafya temalı dizilerin yeni kralı 'Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'dır diyebiliriz.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA