Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Türkan Şoray'ın ticari karşılığı var mı?

Türk halkına 'En sevdiğiniz oyuncu kim?' diye sorsanız, ismi söylenecek üç-dört oyuncudan biri Türkan Şoray olur herhalde. Oyunculuğu kadar olmasa da, yönetmenliği de iyidir Sultan'ın. 'Dönüş' (1972), 'Azap' (1973), 'Bodrum Hakimi' (1976) ve 'Yılanı Öldürseler' (1981) isimli filmlerle belli bir sinema kalitesini tutturmuştur.
Şoray, 30 yıl sonra 'Uzaklarda Arama' filmiyle tekrar yönetmenliğe döndü. Kızı Yağmur Ünal'ı başrolde oynattığı filmin şu an kağıt üzerindeki en büyük artısı senaryoyu Onur Ünlü'nün yazmış olması. Filmin çekimleri tamamlandı ama finansal sorun yaşadığı için Şoray bir türlü montaj için stüdyoya giremiyordu. Şoray'ın aradığı maddi desteği ünlü işadamı Mehmet Ali Yılmaz'dan bulduğuna dair Hürriyet'te haber çıktı.
Filmin 27 Kasım'da vizyona girmesi planlanıyormuş. Umarım sonuç iyi çıkar ama kafamda bazı soru işaretleri var. Film iyi de olsa Şoray'ın sinema sektöründe ticari bir karşılığı var mı? Sinema izleyicisi acaba 'Aa Türkan Şoray'ın filmi çıkmış, izleyelim' der mi? Sinemadaki rekabet dizilerle yarışır seviyede artık. Gişe, aslanın midesinde!

RİSK ALDI
Şoray'ın rol aldığı son sinema filmi 'Suna', sadece 4 bin 379 izleyiciye ulaşmıştı. Sultan'ın büyük umutlarla çekilen 'Bir Zamanlar Osmanlı: Kıyam' adlı TRT dizisi de tutmamıştı. Elbette bu başarısızlıkta yönetmenin payı fazla ama Şoray'ın yer aldığı film ve dizilerin beklenen ilgiyi görmediğine dair de bir istatistik var ortada.
Elbette bir filmin başarısı için sadece gişeye odaklanmamak lazım, belki de Şoray festivallerde yarışacak bir film çekti. Bekleyip göreceğiz ama filmi çekerken büyük masrafa giren Şoray'ın günümüzün acımasız sinema sektöründe büyük bir risk aldığı gerçek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA