Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Millilerin primi davalık

Avukat Sedat Vural, 2016 Avrupa Şampiyonası'na katılma başarısı gösterdikleri için A Milli Futbol Takımı'na verilen 500 bin Euro'nun anayasanın eşitlik ilkesine aykırı olduğu gerekçesi ile dava açtı. Vural, mahkemeye verdiği dilekçede; uluslararası bir başarının göstergeleri olan şampiyonada dereceye girme durumunun söz konusu olmadığını vurguladı.
Vural'ın dilekçesinde ayrıca uluslararası spor karşılaşmalarındaki başarılar için devletin ödül yönetmeliği yayımladığını, şampiyon olunması halinde her futbolcuya sadece 125 cumhuriyet altını bedelinde ödül verilmesi gerektiğini belirtmiş.

ASTRONOMİK ÖDÜL
Vural haklı; milliler şampiyon olmadı ki, olsalar da alacakları ödül sadece 125 cumhuriyet altını! 500 bin Euro prim astronomik. Bu takım, Avrupa Şampiyonu olduğunda ne kadar verilecek peki? Adam başı 2-3 milyon Euro mu? Türkiye Futbol Federasyonu 'Özerk bir yapıya sahibim ve bütçemi istediğim şekilde kullanabilirim' diyerek büyük ihtimalle bu davadan ceza almayacak. Milli Takım'da oynamanın prim almaya gerek duyulmayacak kadar onurlu bir görev olduğunu düşünüyorum.
Millerimizin söyledikleri iki laftan biri 'Vatan, millet, Sakarya' ama 500 bin Euro'yu geri çevirmek gibi bir adetleri yok. Madem bu kadar duyarlılar, 'Bu vatan görevidir' deyip tepki çekmeyecek primler isteyebilirlerdi. Çek Cumhuriyeti, İzlanda maçları öncesi Fatih Terim ve futbolcuları terör saldırıları yüzünden morallerinin bozuk olduğundan bahsedip durdular. Evet, aldıkları galibiyet bu ülkeye bir armağandır ama keşke benim gibi bir-iki yazarın 'bu primlerin belli bir kısmı terör kurbanlarının ailelerine bağışlanmalı' önerimize kulak verselerdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA