Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Tacize uğradıktan sonra bayılan kız

Kütahya'da sokakta yürürken elle tacize uğradıktan sonra yere düşüp bayılan 17 yaşındaki H.Y. adlı genç kızın güvenlik kamerasına yansıyan görüntüleri korku filmi gibiydi.
Zavallı kız öyle bir şok geçiriyor ki, birkaç adım attıktan sonra düşüp bayılıyor. Polis tacizciyi bulmuş ama evli ve iki çocuk babası olan fabrika işçisi Mehmet K. (30), çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmış, iyi mi? Tacize karşı daha caydırıcı cezalarımız olmalı.
Bu olayda asıl önemli olan ise H.Y.'nin yaşadığı ve ileride yaşayacağı travma. Bir erkek olarak ne kadar empati kurabilirim, o kızın yaşadığı psikolojiyi anlayabilir miyim diye düşünüyorum da, net bir yanıt bulamıyorum.
Herhalde H.Y.'yi, tacize uğramış bir kadın anlayabilir.
Görüntülerde H.Y.; önce etrafına bakıyor yardıma koşacak biri var mı diye ama bulamıyor.
Sonra telefona sarılıyor ve birden düşüp bayılıyor.
Belki de yaşadığı aşağılanmayı ispat edemeyeceğini düşünüyor, büyük bir çaresizliğe kapılıyor ve bayılıyor.
Tacizci ise hiçbir şey olmamış gibi yoluna devam ediyor. Kim bilir daha kaç kadını daha taciz etti bu aşağılık adam. Bu da tedavi gerektiren bir hastalık aslında!
H.Y.'nin olayı polise bildirmesi, ifade vermesi, taciz edildiğinin ailesi ve dostları tarafından duyulması da yaşanan travmanın başka bir boyutu.
Belki de H.Y. travmanın izlerini uzun süre üzerinden atamayacak.
Taciz bir insanlık ayıbı; ama az, ama çok her toplumda var. Bizde hayatı boyunca sözlü ya da elle tacize uğramayan kadın yoktur herhalde. Öte yandan, mini etek ya da dekolteli kıyafeti tacize gerekçe olarak gören bazı insanlar, bu videodan ders çıkarmalı. Türbanlı da olsan, başın açık da olsa, kapalı veya açık da giyinsen tacize maruz kalıyorsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA