Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Gani Müjde'den erotik reklam

Gani Müjde, 15 Ocak'ta vizyona girecek 'Bizans Oyunları: Geym of Bizans' filminin tanıtımlarına şimdiden Twitter'dan başladı. Müjde, filmdeki karakterlerin fotoğraflarına esprili notlar yazıp kendi Twitter adresinden paylaşıyor. Tanıtım için iyi bir yöntem ama paylaştığı fotoğrafa yaptığı yorum eleştiriye açık!
Müjde, filmde 'Ayçörek' adlı karakteri canlandıran Tuvana Türkay için Twitter'a 'Güzel olduğu kadar da iyi oyuncu. Hele şelalede bi yıkanma sahnesi var. Neyse:)))' diye yazdı. Reklamcılıkta 'Seks her zaman satar' diye bir laf vardır. Müjde, aynı yöntemi 'Kahpe Bizans' filminde Demet Şener'i küvete çıplak sokarak denemişti ve o fotoğraf Gala dergisine kapak olmuş, epeyce konuşulmuştu.

KADIN META DEĞİLDİR
Tabii o zamanlar Twitter yoktu. Müjde'nin yaptığı bu paylaşıma takipçileri ne yorum yaptı diye bir baktım, ortaya şöyle bir tablo çıktı: 'Film konulu mu?', 'Reklam işini iyi çözmüşsün, iş kadın vücudu olunca hobaaaa değil mi? Ah para ah, neler yaptırıyorsun neler...', 'Deneme çekimi yaptıysanız sorun yok', 'Bizlerden daha farklı mı yıkanıyor, anlamadım ki.' Görüyorsunuz ya; izleyici de en az Müjde kadar esprili ve eleştirisel. Film zaten komedi; çıplaklık komedi sınırları içersinde yer bulacaktır diye düşünüyorum. Lakin Müjde, seks çağrışımlı tanıtımında kadını meta olarak kullanıyor ve cinsiyetçi bir tavrı var. Bu yaklaşımı feministlerden tepki görür!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA