Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Susam Sokağı'na otizmli karakter

Dünyaca ünlü çocuk programı 'Susam Sokağı'na yeni bir karakter eklendi; adı 'Julia'. Parlak turuncu saçları ve kocaman yeşil gözleriyle Julia, tam da Muppetslar'ın geri kalanının yaşadığı kurgusal New York kasabasına uygun. 'Julia'nın arkadaşlarından farkı ise otistik olması. 'Julia' otizmli, fakat bu onun oyundan ve arkadaş edinmekten geri kalmasına yol açmıyor.

HER ÇOCUK HARİKA
'Julia', 'Susam Sokağı'nın son çıkardığı internet uygulaması Sesame Street and Autism:
See Amazing in All Children'da yer alıyor. 'Julia' karakteriyle, otizm ile ilgili farkındalık yaratmak ve otistik çocukların günlük hayattaki yerlerinin altının çizilmesi amaçlanıyor. Uygulamanın ismi aslında her şeyi özetliyor:
Susam Sokağı ve Otizm: Bütün Çocuklardaki Harikalığı Görün. Her çocuğun farklı bir özelliği var, her çocuk harika. Otizmli çocuklar da harika.
Yapılan araştırmalar; insanlar arasında otizmin tanım olarak bilindiğini ama otizmin ne olduğunun tam anlamıyla anlaşılamadığını gösteriyor.
Otizmin anlaşılamaması sonucu otistik çocuklar toplum genelinde yanlış tanınıyor ve yanlış muamele görüyorlar. 'Susam Sokağı'ndaki yeni uygulama, otizmli çocuklarla oyun oynamanın ipuçlarını veriyor.
Otizmli bir çocuğa sahip annebabalara da otizm hakkında sorulan sorulara nasıl cevap verileceği ve nasıl konuşulacağı hakkında tavsiyelerde bulunuyor. 'Susam Sokağı' 'Julia' karakterini yaratarak müthiş bir işe imza atmış. Bizde de bu karakter tanıtılmalı, maceraları bir sosyal sorumluluk projesi olarak uygulanmalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA