Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Aidat aldatmacası

Bodrum'da topraktan girdiği 640 metrekarelik villasına 4 milyon Euro ödeyen Cem Yılmaz'ın aylık 4 bin 480 Euro (14 bin 350 lira) site aidatı ödediği haberi tartışma yarattı. Yılmaz, "Haber doğru değil" diyor; doğru olmayan aidat miktarı mı, site toplantısına katılıp katılmadığı mı yakında çıkar ortaya. Ama Bodrum Mandarin ile ilgili daha önce de aidat krizi yaşandığına dair haberler okuduk. Zenginin malı züğürdün ağzını yorarmış, biz normal site aidatlarına bakalım.
Son dönemde siteler, rezidanslar yapılıyor ve 'yeni hayat alanınız', 'yeni yaşam yeriniz' falan diye pazarlanıyor. Sundukları olanaklar çok fazla; havuzundan spor salonuna, AVM'sine kadar birçok olanak sunuyorlar.
Fiyatlar ise kimi uçuk, kimi makul ama her keseye göre bir fiyat politikası belirleniyor. Asıl golü ise bu sitelere yerleştiğinizde yiyorsunuz.
Kira bedeli kadar aidatlar isteniyor. İlk yönetim kurulu toplantısından kimsenin haberi olmuyor, yeni ev sahipleri bunu bilmiyorlar ve müteahhitlerin adamları yönetimi ele geçiriyor.
Sonra da istedikleri gibi at oynatıyorlar. Asıl parayı daire sahiplerine kira tutarında aidat ödeterek kazanıyorlar. Yeni bir daire, ev alırken mutlaka aidatlar konusunda garanti alın, sözleşmenize aidat miktarını yazdırın!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA