Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

ATV tüm gün birincisi

ATV yeni sezona iyi başladı. 'Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz', salı gecelerine ambargo koydu; Total, AB, ABC gibi tüm kategorilerde birinci. Yazdan devam eden 'Kırgın Çiçekler' de; 'Paramparça' ve 'O Ses Türkiye' gibi güçlü rakiplerine rağmen tüm kategorilerde birinci.
'Evli ve Öfkeli', AB'de ikinci sırada. Geçtiğimiz yıl iyi iş yapan 'Kertenkele' ise performansı düşmesine rağmen Total'de dördüncülükle idare ediyor şimdilik. Elbette her dizi tutacak değil; 'Eve Dönüş' henüz bekleneni veremedi, 'Kara Ekmek' de düşüşte. Bence bu yılın en kaliteli dizilerinden biri olan 'Analar ve Anneler', ilk bölümü Fenerbahçe- Ajax maçına denk gelmesine rağmen AB'de ikinci oldu. Zengin oyuncu kadrosu ve güçlü senaryosu, 'Analar ve Anneler'le ilgili beklentiyi yükseltiyor. Dizinin gerçek potansiyeli bu akşam netlik kazanır.
Özetle; ATV'nin yeni sezonda iki diziyi birinci yapması büyük başarı. Eğer bu trend 'Analar ve Anneler'le devam ederse, aylık primetime kanal sıralamalarında büyük değişiklikler olabilir. Tüm gün izlenme oranlarında ise ATV'nin 'Müge Anlı ile Tatlı Sert' ve 'Esra Erol'da' gibi iki reyting canavarı programı var. ATV Ana Haber de genelde Show ve Star TV'yi reytinglerde geçiyor. Tüm gündeki bu istikrarlı tabloya iki dizi birinciliği de eklenince, Ekim ayı ATV için iyi geçti. Şu anki reyting oranları, eğer büyük bir sürpriz olmazsa ATV'nin Ekim ayında tüm günde birinci kanal çıkacağını gösteriyor. Bu, ATV'nin yeni genel müdürü Metin Ergen için iyi bir başlangıç demek.

KASIM REKABETİ!
Öte yandan terör olayları ve seçimler yüzünden Ekim ayında düşen reklam gelirleri, bazı büyük bütçeli dizilerin maliyetini karşılamadı. Başta Star TV olmak üzere bazı kanallar, iddialı dizilerini Kasım ayına ertelemek zorunda kaldı. Yani TV sektöründe Eylül ortası başlayan yeni sezon, bu kez Kasım'a ertelenmiş gibi oldu. Kanallar arasında asıl rekabet, Kasım ayında yaşanacak. 'Kösem' ve 'Cesaret' gibi dev bütçeli diziler ekrana gelecek. Ancak yeni sezon, yaz sezonu diye çok fazla takılmamak lazım. TV sektöründe her gün ayrı bir rekabet demektir. TV kanalları için asıl önemli olan; gelir-gider karnesidir. ATV, makul bütçelere çektirdiği yeni dizilerle, diğer kanallar gibi Ekim ayını boş geçmedi ve tüm günde başarıyı yakalamış görünüyor. Bu da maça 1-0 önde başlamak demek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA