Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Halkın son dakika golü

Hem de ne gol, tam 90'a... Hiçbir gazeteci, siyaset uzmanı, anket şirketinin tahmini seçim sonuçlarının yakınından bile geçmedi.
7 Haziran seçimlerinden sonra 'Siyaset de fena halde futbola benzer. Ligin sonunda kimin şampiyon olduğuna bakılır. 'AK Parti seçimi kaybetti' deniyor ama yine birinci çıktı. En yakın rakibine 15 puan fark atmak mı kaybetmek oluyor? Dünya siyaset tarihinde 13 yılda 10 seçimden birinci çıkan başka bir siyasi parti var mı? 13 yıl iktidarda kalmanın belli bir yıpranma payı, metal yorgunluğu muhakkak olacaktır... Seçimin asıl kaybedeni CHP'dir' yazmıştım.
Evet, siyaset fena halde futbola benziyor. 7 Haziran'dan sonra muhalefet, koalisyon kurmayı eline yüzüne bulaştırınca, maçta uzatma bölümüne gidildi. Ve Türk halkı, tüm algı operasyonlarına, tüm ekonomik kriz ve iç savaş sevdalılarına, koalisyonu ellerinin tersiyle itenlere uzatma dakikalarında golünü attı.
1 Kasım'da AK Parti, 11'inci seçimden de birinci çıktı, hem de yüzde 49.4 gibi ezici bir üstünlükle; en yakın rakibi CHP'nin aldığı oyun iki katını aldı, tüm muhalefet partilerinin oy oranlarının toplamını bile geçti.
Paralel örgütün peşine takılıp siyaset yapanlar, hayaller kuranlar da golü yedi. Güya barış getireceklerini söyleyip PKK yandaşlığı yapan, PKK'ya tavır bile alamayan HDP de emanet olarak aldığı oyu geri verdi, golü yedi.
Bence yüzde 10.7 de HDP'nin gerçek oyu değil, bu oranda hâlâ barajı aşmaları için verilen emanet oylar var.
Terör yüzünden ülke yangın yerine dönerken, dolar fırlarken bile etliye sütlüye karışmayan bir siyaset güden CHP de golü yedi. Sahi bu, Kemal Kılıçdaroğlu'nun kaybettiği kaçıncı seçim? CHP yüzde 25'te takıldı kaldı. Kılıçdaroğlu'nun halka güven vermediği, güçlü bir lider karizmasına sahip olmadığı bir kez daha ortaya çıktı.
Asıl golü ise daha 7 Haziran'da, daha oyların tamamı sayılmamışken tüm koalisyon kapılarını kapatan, erken seçim çağrısında bulunan Devlet Bahçeli liderliğindeki MHP yedi. Bahçeli, 'Hayırcı' siyaseti yüzünden memleketi Osmaniye'de bile kaybetti. MHP bir yolcu otobüsünü dolduracak milletvekili bile çıkaramadı. MHP'ye gönül verenleri asıl üzen ise HDP'den bile 18 vekil az çıkarmaları oldu.

HALKI AŞAĞILIYORLAR
HDP'nin Kürt milliyetçiliği, MHP'nin Türk milliyetçiliği de oy kaybetti. Yurt dışındaki basından ve siyasetçilerden medet umanlar da kaybetti! Halk; 7 Haziran'da yüzde 60 oya rağmen koalisyon kuramayan muhalefetin beceriksizliğini gördü, terör ve doların fırlamasıyla oluşan kaos ortamından korktu ve aradığı istikrar ortamını AK Parti'de buldu.
Dün sosyal medya'da çıkan yorumlara bakıyorum da bazılarının kafası yine aynı, yine halkı aşağılıyorlar; 'Bu halk koyun, bidon kafalı', 'Bu halktan bir cacık olmaz' diyorlar. Asıl bu muhalefet partilerinden, Türkiye'ye Cihangir'den, Nişantaşı'ndan bakıp toplumu yanlış analiz edenlerden, Twitter'ı Türkiye sananlardan ve ısrarla halkı aşağılamaya devam edenlerden bir cacık olmaz!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA