Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Ali Nesin'in CHP eleştirisi

'Türk halkının yüzde 60'ı aptaldır' diyen Aziz Nesin'e göndermede bulunup seçimdeki sonuçları 'Sandıktan Aziz Nesin çıktı' diye yorumlayanlar oldu. Bu halkı aşağılayan yorumlara en güzel yanıt ise Nesin'in oğlu, Türkiye'nin yetiştirdiği en büyük matematikçilerden biri olan Prof. Dr. Ali Nesin'den geldi. Nesin, facebook hesabında yaptığı seçim değerlendirmesinde şunları söyledi: "Recep Tayyip Erdoğan üst düzey, dahi seviyesinde bir stratejist. Bunu kabul edelim ve kimle aşık attığımızı iyi bilelim... Bundan böyle CHP'nin toparlanabileceğini sanmıyorum.
CHP ve Kemalizm, Türkiye için bitmiş bir projedir. CHP geçmişle tüm bağlarını koparıp bir tür neo-
Kemalizm tanımlaması yapması gerekiyor.
Bu haliyle moruk partisi olmaya mahkum."
Ali Nesin'in PKK terörüne karşı tavır alamayan HDP ve 'hayırcı' kafa MHP ile ilgili de önemli tespitleri var; yazının tamamını okuyun derim.
CHP, tüm halkı kucaklayacak bir parti olmak istiyorsa; Yılmaz Özdil gibi kutuplaştırıcı, halkı aşağılayan kafalara değil, Ali Nesin gibi sağlam özeleştiri yapan aydınlara kulak vermeli.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA