Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Islıklayanlar bulunsun

Konya, İstanbul hiç fark etmiyor; Türkiye-Yunanistan maçındaki saygı duruşunda da dünyaya rezil olduk! Adı üstünde 'saygı duruşu', saygılı olman gerekiyor! Üstelik bu saygıyı Paris'te teröre kurban giden insanlar için göstermen gerekiyor. Aynı acıyı bizde de defalarca yaşadın, yaşıyoruz; en azından bir empati kur! Doğru ya; Ankara'da ölen vatandaşlarımız için bile saygılı olmuyorlarken, elin Fransız'ına mı saygı duruşu yapacaklar! Tamam, Fransa'nın devlet politikalarına, Müslümanlar'a yağdırdığı bombalara kızabilirsin ama Paris'te ölenler masum sade vatandaşlardı!
Yunanistan'ın Başbakan'ı Çipras da maça gelmiş, Başbakan Davutoğlu ile birlikte maç izliyor. Ve bu maç; dostluk maçı, dostluk! Ama tribündeki bazı kendini bilmezler, Yunan milli marşını da ıslıkladılar.
Haber ajansları Paris'teki terör kurbanlarına yapılan bu saygısızlığın haberini tüm dünyaya servis ettiler. Bazı yabancı arkadaşlarım aradı. 'Haber doğru mu?' diye. Yabancılar neden saygı duruşunun protesto edildiğine dair mantıklı bir gerekçe bulamıyorlar. 'Bir grup kendini bilmez bunu yapıyor' demekle yetindim ben de. Stadyumda kameralar var; bu ıslıklayanlar kim, hemen bulunsun ve haklarında dava açılsın. Açılsın ki; diğer kendini bilmezlere de örnek olsun, bitsin artık bu rezillik!

DÜNYAYA REZİL OLDUK
Sosyal medyada yabancıların yorumları o kadar can sıkıcı ki, imajımız yerle bir oldu!
Konya'daki protestodan sonra benim gibi birçok yazar saygı duruşunda saygılı olmayı beceremeyen bir tribün kültürümüz olduğundan bahsetti. Milli ya da normal lig maçında, her saygı duruşunda bu rezillik yaşanıyor.
15 Ekim'deki yazımda şu öneride bulunmuştum: 'Amerikalılar'ın 'Military Taps' dedikleri saygı duruşlarında çalınan 'ti sesi' bizde her zaman çalınmıyor ya da o ses yeterince gür çıkmıyor. Saygı duruşunun nasıl yapılacağını öğrenene kadar 'ti sesi' maçlarda, resmi törenlerde vs. yüksek sesle çalınmalı. Böylece hem bazı işgüzarlar susar, hem de insanlar saygı duruşuna adapte olur.'
Demek ki, bizi okuyan da yok! Türkiye Futbol Federasyonu'nda bir sürü yönetici, danışman var. Medyayı takip etmiyor mu bu insanlar? Paris saldırısı için saygı duruşu yapılacağını bilmiyor mu Federasyon? Konya'da yaşanan rezaletin bir benzerinin yaşanacağını akıl edememenin mazereti olmaz! Resmen dünyaya rezil olduk. Bu utançta; eğitimsizliğin ve ırkçılığın kadar, protestolara önlem alamayan Federasyon'un da payı var!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA