Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

İstanbul'a hızlı yürüme şeridi

Hep trafikten şikayetçiyiz ama İstanbul'un bazı caddelerinde yolda yürümek de zorlaştı. Özellikle İstiklal Caddesi, Bağdat Caddesi, Ihlamurdere Caddesi, hatta Karaköy İskelesi'nde bile yolda yürümek artık mesele. Bu yaya trafiği yoğun caddelere, yerli ve yabancı turistler de eklenince, yürürken birilerine çarpmadan ilerleyemiyorsunuz. Bir de yavaş yürüyenler, yolda durup sohbet edenler, selfie çekenler, telefonuyla ilgilenenler olunca; bu caddelerde yürümek iyice zorlaşıyor. Hele aceleniz varsa; birilerine çarpıyor, tartışıyorsunuz.
Bu küçük bir sorun gibi görünüyor ama canınızı sıkıyor.
Independent gazetesi yazdı; İngiltere-
Liverpool'da bu sorunu çözmek için yaya trafiğinin çok yoğun olduğu bir AVM'nin etrafına 'hızlı yürüme şeridi' yapılmış. Bu şeritte insanlar hızlı yürümek zorunda. Yavaş yürüyorsanız, telefonunuzla falan ilgileniyorsanız; 'hızlı yürüme şeridi'ne girmiyorsunuz. Akıllıca bir uygulama! Önce deneme amaçlı İstiklal ve Bağdat caddelerine 'hızlı yürüme şeridi' konulsa fena mı olur?
Üstelik bu uygulamanın fazla bir maliyeti de olmaz.
Denemekte fayda var...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA