Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Simge Fıstıkoğlu'nun farkı

Simge Fıstıkoğlu'nu NTV'ye geçtiğinden beri daha çok izler oldum. 17.00-19.00 saatleri arasında ülke gündemine dair haberleri Ahmed Arpat'la aktaran Fıstıkoğlu, 19.10- 20.00 arasında ise 'Spor Akşamı' programını sunuyor. Fıstıkoğlu, güzel ve alımlı bir sunucu. Ekranlarda birçok güzel kadın sunucu var ama Fıstıkoğlu'nun hemcinslerinden farkı daha kadınsı ve daha zarif haber sunması. Yüzünden gülümsemesi hiç eksik olmayan Fıstıkoğlu'nun çok zarif ve akıcı bir haber sunuş tarzı var. Belki de onu kadın meslektaşlarından ayıran fark; genelde kadın sunucuların heyecanlı, sert, ciddi ve hatta bazen atarlı haber sunmaları. Sert ve ciddi haber sunarak erkek meslektaşlarıyla yarışabileceklerini mi düşünüyorlar acaba?
Elbette kadın sunucular şen şakrak haber sunsun demiyorum ama erkeklerle aralarında bir fark olduğunu bir şekilde göstermeliler.
İşte Fıstıkoğlu bunu iyi yapıyor; donuk, sert bakışlı sunucular arasında yerinde ve dozunda kullandığı gülümsemesi ve bazen esprili sunumlarıyla fark yaratıyor.
Ahmet Arpat ile Fıstıkoğlu ise, kimyaları uyan bir ikili değil. Fıstıkoğlu'nun izleyiciye aşıladığı pozitif enerji, kamera Arpat'ın sert bakışlarına döndüğünde bir anda eriyip gidiyor. Elbette Arpat işini iyi yapan bir sunucu ama ikili sunumlarda tutuk kalıyor. Halbuki ikili sunumlarda, sunucuların haberin moduna göre birbirleriyle paslaşmaları gerekiyor. Bu paslaşma bazen küçük bir espri de olabilir. İşte bu noktada Arpat, Fıstıkoğlu'na ayak uyduramıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA