Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

'Düğün Dernek 2' para basıyor

'Düğün Dernek 2: Sünnet', ilk haftasında tam 2 milyon 251 bin 12 kişi tarafından izlendi; bu müthiş bir açılış. Filmin birinci hafta gişe hasılatı ise 25 milyon 856 bin 142 lira. Hafta sonu hasılatı bu yazı kaleme alınırken henüz netleşmemişti ama 1 milyon gişeyi rahat bulur ve 'Düğün Dernek 2', ilk 10 günde 3 milyon 250 bin izleyici sayısına ulaşabilir. İlk 'Düğün Dernek' filmi, 6 milyon 980 bin 70 seyirci ile tüm zamanların en çok izlenen ikinci yerli filmi olmuş ve toplamda 68 milyon 917 bin 965 lira hasılat elde etmişti. İkinci film bu hasılatı rahat geçecek gibi görünüyor.

YAPIMCIYA YÜZDE 40
Şimdi bu rakamları okuyunca 'Vay be güzel para kazanıyorlar' diyebilirsiniz ama bu 68 milyon TL'nin tamamının yapımcı ve oyuncuya gittiği gibi bir yanlış algı var. Filmin hasılatından, önce belediye rüsumu ve diğer vergiler düşülüyor. Kalan para da yapımcı, dağıtımcı ve sinema salonları arasında paylaşılıyor. Dağıtımcı anlaştığı komisyonu aldıktan sonra, genellikle yapımcıya yüzde 40 oranında bir pay düşer. İlk 'Düğün Dernek' filmi baz alınırsa, yapımcı şirket BKM'nin payına tahminen 27.5 milyon lira düştüğünü söyleyebiliriz. Ama yapımcı da bu paradan filmin maliyetini, oyuncuların parasını, reklam harcamalarını düşmek zorunda. Elbette bir filmin DVD, pay TV (ücretli TV yayınları) ve normal TV yayın hakları da var.
Özetle; BKM gibi hesabını kitabını iyi yaparsan, tüm risklere rağmen sinemada iyi para var.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA