Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Dayağı Ersin Korkut yemediyse sorun yok mu?

Sosyal medyada Ersin Korkut olduğu iddia edilen bir kişinin dayak yediği görüntüler dolaşıyor. Dayak atan kişi 'Vatan haini' ve 'terörist' diye bağırıyor ve bu kişinin de ülkücü olduğu iddia ediliyor.
Daha önce Çin'in Doğu Türkistan'da katliam yaptığı iddiasıyla bir Suşi restoranını basıp Uygurlar'ı döven, Sultanahmet Meydanı'nda Çinli sanıp Koreliler'e saldıran ülkücülerin yine yanlış kişiyi dövdüğünü iddia edenler de oldu.

OYUNA GELMEYELİM
Daha sonra dayak yiyen kişinin Ersin Korkut olmadığı; sanatçının ve BKM'nin yaptığı açıklamayla ortaya çıktı. Ve konu kapandı! Gerçekten kapandı mı? Kim bu dayak yiyen kişi? Ünlü biri değil diye hesabı sorulmayacak mı? Bir Kürt olmak; vatan haini olmak ve dayak yemek için geçerli bir gerekçe mi? Kavganın çıkış nedenini hâlâ bilmiyoruz; masum bir insanın dayak yediği ihtimali yüksek. Böyle bir durumda bu dayağı ülkücüler de tasvip etmeyeceklerdir ya da etmemeliler!

Bu video, bir provokasyon da olabilir. Birileri, 'Dayak yiyen kişi Korkut'a benziyor' diye sosyal medyayı karıştırmak isteyip 'Bakın insanlar sırf Kürt diye dayak yiyor' algısı yaratılmak istenmişti de olabilir. Yoksa HDP'nin son dönemde sorumsuzca yaptığı 'özyönetim', 'özerklik' açıklamalarının toplumda yarattığı öfkenin karşılığı bu dayak olabilir mi? Eğer öyleyse bu, Türkiye için bir tehlike. Türk ordusu, Güneydoğu'da 'özyönetim' ilan edip şehirlere hendekler kazan, hayatı durduran, masum insanların ölümüne neden olan teröristlere karşı haklı bir mücadele sürdürüyor. PKK, okulları yakacak, ambulanslara, itfaiye araçlarına ateş açacak kadar çıldırma noktasına gelince, ne yazık ki sivil kayıplar ortaya çıkıyor. Bu mücadelede sivillerin zarar görmemesi için çok dikkat edilmeli!

PKK'nın amacı; Türk- Kürt ayrımcılığını doruğa çıkarmak, iki halkı birbirine düşürmek, iki halk arasında büyük bir kırılma yaratmak. PKK, silahlı mücadeleyi kaybetse bile iki halkı birbirine düşürürse, işte o zaman bu savaşı kazanır. Toplum olarak dikkatli olmalıyız, provokasyonlara gelmemeliyiz, Twitter'daki manipülasyon tuzaklarına düşmemeliyiz.

BATIDAKİ KÜRTLER
Artık Güneydoğu'da Kürt halkı PKK'ya tavrını koymaya başladı; elektriksiz, silahların ve bombaların gölgesinde yaşamaya isyan ediyorlar. Batıdaki Kürtler de rahat koltuklarında oturup ahkam kesmeyi ve gerilla romantizmini bırakmalılar artık!

HDP de 7 Haziran seçimlerinden önce Türkiye partisi imajı çizip daha sonra da PKK terörüne karşı tavrını koymayarak son seçimlerde gerekli dersi aldı. Koalisyon olması için HDP'ye oy veren Beyaz Türkler, Kemalistler, Ulusalcılar bile aldatıldıklarını itiraf eden yorumlar, yazılar yazıyorlar artık. Kürt halkı HDP'nin yapmadığını yapıp PKK'ya tavır koyarsa bu terör biter. Cizre'de ölen çocuklar da, babası şehit düşen asker çocukları da bizim, bu acı hepimizin. Eğer Ersin Korkut ya da bir başkası, sırf Kürt olduğu için dayak yiyorsa, o dayağın da hesabı sorulmalıdır. Türk ve Kürt halkları kardeştir; oynanan her türlü oyuna ve kurulan tuzaklara rağmen kardeş kalmalılar.

Görüntülerdeki Ersin Korkut mu ?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA