Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Metin Akpınar özyönetimi tartışmak istiyormuş...

Ünlü tiyatro ve sinema oyuncusu Metin Akpınar'dan epeydir ses soluk çıkmıyordu.
Cumhuriyet gazetesinden Ceren Çıplak, Akpınar ile röportaj yapmış.
Röportajda en çok dikkatimi çeken bölüm; Akpınar'ın, HDP'nin 'özyönetim' ilanıyla ilgili yaptığı değerlendirmeydi: "Özyönetim yanlış bir şey mi? Değil.
Bu ülkede başkanlık sistemi önerilip tartışılabiliyorsa, özerklik sistemi de önerilebilmeli ve tartışılabilmeli parlamentoda. Tartışıldıktan sonra karara bağlanmalı.
HDP'nin yanlışı da, baştan ilan etmesi oldu. 'Ben böyle yapıyorum, istersen gel istersen gelme, gelmezsen orada kavga çıkarırım' tarzında konuştu. Böyle olmaz, bu tavır yanlış."

Oynanan oyun ortada
Elbette her fikir tartışılsın, 'Özyönetim' de tartışılmıyor değil; epeydir ülke gündeminde. Ancak bu sisteme destek verenler sadece PKK ve HDP yandaşları! Özyönetim ilanının sonuçları ortada; her gün şehit haberleri geliyor, Diyarbakır'da ve Hakkari'de sivil halk yaşanan şiddet ve terör dalgasından evlerini terk ediyor. Oynanan oyun ortada, lafı fazla uzatmanın anlamı yok: Türkiye parçalanmak isteniyor.
Batı ülkelerinin bu rüyası hep vardı, şimdi Rusya da bu rüyaya destek çıkmaya hazırlanıyor. Suriye'deki iç savaşın bir benzeri 'özyönetim' ilanıyla Türkiye'de de hayata geçirilmeye çalışılıyor. PKK ve onun destekçisi HDP'li yöneticilerin derdi; Güneydoğu'yu Türkiye'den ayırmak, 'öz' değil kendi yönetimlerini kurmak. Bu ayrılıkçı emellerini şimdi 'özyönetim' diye kulağa hoş gelen bir pakete sarıp bizim çakma aydınlara yedirmeye çalışıyorlar.
Ama bu sefer Cihangir solcusu, Nişantaşı elitini bile kandıramayacaklar!

Bestekçisi azaldı
ORC araştırma şirketinin; Etiler, Nişantaşı, Cihangir ve Bebek gibi HDP'ye yüksek oy çıkan yerlerde yaptığı araştırmada ilginç sonuçlar çıktı. Araştırma; söz konusu semtlerde 7 Haziran'da HDP'ye oy verenlerin oranı yüzde 18.1 iken, bu oranın 1 Kasım seçimlerinde yüzde 12'ye, hendek ve özerklik açıklamalarının ardından yarı yarıya düşerek yüzde 6.5'e kadar gerilediğini ortaya koydu. Kürt halkı da bıkmış PKK'dan, HDP'den, savaştan, okulların ve hastanelerin yakılmasından; Diyarbakır'ı ve Hakkari'yi terk ediyorlar. Kürt halkının barikat kuran, hendek kazan teröristlere isyan edişinin haberlerini okuyoruz her gün gazetelerde. Yok, HDP 'özyönetim'i erken açıklamış, tavrını baştan koymuş, 'özyönetim' tartışılmalıymış falan filan...
Metin Abi, bu laflara artık herkesin karnı tok! Ne yani HDP gerçek niyetini saklasaydı, 'özyönetim' edebiyatıyla halk yine kandırılsa mıydı? Bu arada Metin Abi, 'özyönetim' neden hoşuna gitti ayrıca açıklarsan seviniriz. Özyönetim=Ayrılık projesi, iç savaş! Yıllardır bu kadar sivil insan, asker, polis hayatını kaybetmişken iç savaş tuzaklarına kimse gelmez! Muhalefet partileri HDP'ye tavır aldı, daha ne olsun! HDP'lilerin her seferde kandırdığı Beyaz Türkler bile HDP'ye desteklemekten vazgeçti.
Özetle Metin Abi, sen tartış 'özyönetimi' bol bol ama boşa tartışmış olursun. Kendini yormana hiç gerek yok! Türkiye'nin gündeminde 'özyönetim' yok!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA