Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

En çok imza Özgecan için

Change.org, insanların herhangi bir konuda tepkisini dile getirmek ve bu tepkileri kampanyalara dönüştürerek toplumun da desteğiyle bir şeyleri değiştirme fırsatı sunan bir imza kampanyası platformu. Change. org aynı zamanda dünyanın en büyük imza kampanyası platformu. Change.org'un verilerine göre; 2015 yılında Türkiye'den toplam 23 bin 263 kampanya açıldı.
Bu kampanyalara arasında 'Özgecan yasası çıksın, yasalar kadınları korusun' kampanyası, 1 milyon 200 binden fazla imza toplayarak Türkiye'den en fazla imza toplayan kampanya oldu. 'İmza kampanyası işe yaramaz' demeyin, Özgecan cinayetinin ardından Türkiye'de bazı şeyler değişti!
Diğer en çok destek alan imza kampanyaları ise sırasıyla şöyle: 'Doğu Türkistan'da yaşanan insanlık dışı olaylar dursun', 'Ömer Baranım yurt dışında tedavi edilsin', 'Devlet ilacımızı versin, çocuklarımız yaşasın', 'Akit TV, Atatürk'e hakaretin hesabını yargı önünde vermeli', 'Diyafram pili, SGK ödeme listesine eklensin', 'Bebeğimin yaşaması için acil yardımınıza ihtiyacı var', 'İnternetin zincirini kır. AKK (Adil Kullanım Kotası) haksızlığına hayır de!', 'Çin'in insanlık dışı muameleleri sert bir dil ile kınansın', 'Şeyda Öğretmen, GATA'da tedaviye alınsın.' Ben daha politik imza kampanyalarının ilk 10'a girmesini beklerdim ama görüldüğü gibi insanımız, büyük insanlık trajedilerine, insani yardımlara daha çok destek vermiş.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA