Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Lefter mi, Metin mi Mesut mu?

Mesut Özil, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret etmiş. Ziyarete, Rıdvan Dilmen ile Acun Ilıcalı da katılmış... Bu ziyaretle ilgili çıkan haberlerde başka ekstra bir bilgi yok. Gençliğinde futbol oynamış, futbolla arası iyi olan Cumhurbaşkanımız ile Mesut Özil neler konuştu acaba, merak ediyor insan. Keşke Cumhurbaşkanımız'ın danışmanları bu tür görüşmelerde ekstra bilgiler paylaşsa. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'Gelmiş geçmiş en iyi Türk futbolcu kim?' diye sorsanız, ne yanıt verir acaba? Kendi kuşağından Lefter'i mi, Metin Oktay'ı mı, yoksa Can Bartu'yu mu söyler dersiniz? Alman milli takımında oynasa da; gelmiş geçmiş en iyi Türk futbolcu Mesut Özil diyerek yeni bir tartışma açmak istiyorum.
Kariyer açısından bakarsak; Mesut Özil'den daha kariyerlisi yok. Alman Milli Takımı, Real Madrid ve şu an Arsenal'da oynuyor Mesut. Arda Turan da Barcelona'da oynuyor ama bir Dünya Kupası Şampiyonluğu yok. Yetenek açısından Arda ile karşılaştırmak Mesut'a haksızlık olur. Yetenek açısından belki Sergen Yalçın'ı örnek gösterenler olabilir ama onun da Mesut'a göre kariyeri vasat.
Ayrıca Mesut daha özel bir futbolcu; bireysellikten uzak, sadece takımı için oynayan bir sanat eseri adeta. Mourinho'nun dediği gibi: "O, olağanüstü bir oyuncu. Onun güçlü taraflarını biliyorum ama zayıf tarafları hakkında bir bilgim yok."

SATRANÇ USTASI
Mesut'un zayıf tarafı gibi gözüken kaygısız ruh hali, aslında onun en özel yanı. O, fiziksel gücün sınırlarının zorlandığı günümüz futbol arenasında, bir satranç ustası. Mesut'taki müthiş oyun ve görüş açısının kimsede olmadığını düşünen yorumcular var.
Lefter'in, Can Bartu'nun, Metin Oktay'ın başarıları ve kariyerleri de Özil kadar parlak değil. Peki, yetenek açısından iyiler mi? Lefter'i, Bartu'yu, Oktay'ı canlı izleyenlere sormak lazım; Özil, gelmiş geçmiş en iyi Türk futbolcu mu?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA