Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Sümeyye Erdoğan bu sergiye nasıl gider!

Belki de dünyanın en sıra dışı ve en zeki muhalifi olan gizemli sokak sanatçısı Banksy'nin eserlerini bir araya getiren en büyük koleksiyon 'The Art of Banksy'nin Global Karaköy'de yapılan dünya prömiyerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan da katıldı. Ve bizim basın ve sanat entelijansiyamız ile Cihangir tayfasında; Sümeyye Erdoğan'ın bu sergiyi ziyaret etmesi büyük şaşkınlık yarattı. Kulaktan kulağa şu sorular dolaştı: 'Sümeyye Erdoğan, bu sergiye nasıl katılır?', 'Banksy'nin Londra'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı konu alan grafitisinden haberi yok mu?' Bu soruları akıllara getiren bir iddia üzerinden sorumsuzca yapılan haberler aslında. Banksy'nin Erdoğan'ı konu alan bir grafitisi yok. Banksy'yi taklit eden bir sürü sokak sanatçısı var; onlardan birinin eseri aslında o grafiti. O grafitinin Banksy'ye ait olmadığına dair bir açıklama da yayınlanmış ama nedense bizim medyada pek haber olmamıştı. Banksy, Erdoğan'ı eleştirdi diye sevinen ve bu haberi internette yayan çevreler; nedense Banksy'nin bu açıklamasını görmezden gelmişler. Ancak insanların aklında hep o çakma grafiti kaldı. İşte medya sorumsuz ve kötü niyetli olunca, yalan bir haber insanların kafasına böyle kazınıyor, yanlış bir algı oluşuyor. Aslında bu yanlış algıya rağmen Sümeyye Erdoğan'ın 'The Art of Banksy' sergisine gitmesi büyük hoşgörüsünün göstergesi olabilir.

EZBERLERİ BOZDU
Sergiyi dolaşırken Sümeyye Erdoğan, Banksy'nin eserlerini tek tek incelemiş, serginin kreatöründen ayrıntılı bilgiler almış. Sanatçının en çok 'Kırmızı Balonlu Kız' eserine ilgi gösteren ve bilgi alan Sümeyye Erdoğan'ın, Banksy'ye olan ilgisini de şu açıklamadan daha net görebiliyoruz: "Banksy'nin sosyal adaletsizliğe karşı bu kadar güzel bir şekilde, kendini değil de sanatını konuşturarak, sanatı sosyal adaletsizliklere karşı konuşmak için araçsallaştırarak çalışması çok dikkati çekici. Bütün dünyaya ibret olacak bir şey. Banksy'nin halkın sesini sanatla duyurmasının çok değerli olduğunu düşünüyorum." Özetle Sümeyye Erdoğan; Banksy'nin sergisini ziyaret ederek hem bizim sanat ve medya camiasında Banksy ile ilgili yanlış bilinen bir bilgi düzeltip ezberleri bozdu, hem de bu çok önemli serginin tanıtımına destek sağlamış oldu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA