Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Çocuklar için kodlama kitabı

Bahçeşehir Üniversitesi STEM Merkezi ve Pusula Yayıncılık iş birliğiyle Zafer Demirkol tarafından hazırlanan 'Çocuklar İçin Kodlama' kitabı piyasaya çıktı. Bu kitap 4 yaş üstü tüm çocukları kodlama, yazılım ve programlama dünyasıyla tanıştırıyor. Kitapta çocukların, öğretmenleri ve ebeveynleri rehberliğinde algoritma ve programlamaya ilişkin temel kavramları kolayca öğrenebilmeleri için hazırlanan grafik ve platformlar anlaşılır bir dille tanıtılıyor.
'4 yaşındaki çocuğa bu kitabı mı öneriyorsunuz?' diyenler olacaktır. 4 yaşındaki çocuğa tablet veriyorsak, bu işin ilmini öğrenseler daha iyi olmaz mı?
Cep telefonları, tabletler çocukların elinden düşmüyor. Elbette her şeyin fazlası zarar ama bilgisayar çağında yaşadığımızı, internetin hayatımızın her alanına girdiğini unutmayalım. Dünyada birçok ülkede ilkokuldan itibaren 'bilgisayar kodlama' eğitimi veriliyor artık. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, bilgisayar kodlama dersleri için Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) teklifte bulunmuştu. MEB'in de bu yönde çalışmaları var. Çağı yakalamak istiyorsak, bilgisayar kodlama eğitimine odaklanmalıyız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA