Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

En çok güven duyulanlar anketi

Gezici Araştırma şirketi, Türkiye genelinde halkın 'en çok güven duyduğu' isim araştırmasını yayınladı. Araştırma; Türkiye genelinde 14 Aralık 2015 ile 15 Ocak 2016 tarihleri arasında 38 il ve 89 ilçede, bunlara bağlı 114 mahalle ve köyde, 18 yaş ve üstü seçmen nüfusunu temsil eden 2 bin 430'u kadın toplam 4 bin 860 denekle, yüz yüze görüşme metoduyla yapıldı.
Uğur Dündar, Fatih Terim ve Acun Ilıcalı, bu anketlerde hep ilk sıralarda yer alıyor; yine aynı sonuç çıkmış. Ancak listede hayrete düşeceğiniz ya da sıralamaya itiraz edeceğiniz isimler de var. Örneğin 13'üncü sıradaki İlber Ortaylı; üçüncü sıradaki Kıvanç Tatlıtuğ ve 12'nci sıradaki Murat Boz'dan daha az güvenilen isim olmuş. İnsanlar neye göre Tatlıtuğ'u, Boz'u; Ortaylı'dan daha güvenilir buluyor acaba? Yanlış anlaşılmasın bu isimler güvenilmez demiyorum ama neden güvenilir olduklarını da anlamıyorum.
Örneğin Sıla hangi özelliğiyle bu listeye girmiş? Her seçimde koltuğu bırakacağını açıklayıp tekrar tekrar geri dönen Aziz Yıldırım nasıl altıncı sırada yer alır? En önemlisi, listede ilk 20'de tek bir kadın var; o da 18'inci sıradaki Seda Sayan. Erkeklere, kadınlara göre daha mı çok güveniliyor yani! 18'inci sırada olsa da, sırf reyting için iki karısını öldüren bir katili bile programa çıkaran Sayan'a insanlar nasıl güvenir onu da anlamış değilim.
Hadi gazetecilere yaptıkları haberlerden, yazılardan güvenir ya da güvenmezsiniz ama insanlar sadece filmini, dizisini izlediği oyunculara neye göre güveniyor çok merak ediyorum. Ankette sorular açık uçlu ve şık verilmeden sorulmuş. Bence ankete katılanlar ilk aklına gelen ya da hayran oldukları isimleri söyledikleri için enteresan, magazinel sonuçlar çıkmış.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA