Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Tarkan'la turizm kurtarılmaz

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD ) Başkan Yardımcısı Cemil Uğurlu, "Tatilcinin iç pazara yönlendirilmesi için birtakım yasaklar, vergi yükleri konulmalı. Yoksa tatilci kimseyi dinlemez; alır bavulunu yurt dışına gider. Rusya bunu yapıyor. Hatta İran bile var. Vize zorluğu ve yurt dışına çıkış harçlarının artırılması tatilciyi otomatikman iç pazara çevirir. Yaptırım olmadan, tedbir almadan bu iş olmaz. Biz bu tür tedbirleri acilen bekliyoruz" demiş.
İç pazarın canlandırılmasında reklam çalışmalarının da etkili olacağını belirten Uğurlu, şöyle konuşmuş: "İç pazarın canlanması için Türkiye'de sevilen sanatçıları değerlendirebiliriz. Mesela; Tarkan çıksa, 'Ben tatilimi bu sene Türkiye'de yapıyorum' dese süper olmaz mı?"
Olur elbette ama çözüm olmaz. Terör olayları ya da Rusya'nın ambargosu yüzünden bu sene turist sayısında bir düşüş yaşanması bekleniyor. Elbette hepimiz aynı geminin yolcularıyız. Turizmdeki kriz, zincirleme olarak birçok sektörü etkiler ama yurt dışına çıkışı zorlaştırmak ya da Tarkan'ın çağrıda bulunmasıyla bu kriz çözülmez. Yıllardır ülkemizde yabancı turiste cazip fiyatlar sunulurken yerli turist ikinci plana itilmişti, en büyük kazığı yerli turist yiyordu.
Türk insanının alım gücü de artınca hiç görmediği yerlerde, kazık yemeden tatil yapmayı tercih eder olmuştu. Turizm yatırımcıları, önce makul bir fiyat politikası belirlemeli. Parası olan zaten yurt dışına çıkıyor, onları tavlamak zor. Bence orta direği memnun edecek fiyatlar ve seçenekler sunulmalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA