Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Cansel'in intiharından haberiniz yok mu?

Kayseri'de lise öğrencisi Cansel Buse K.'nın intiharını yazıyoruz, konuşuyoruz günlerdir. Cansel'in, evli ve iki çocuk babası matematik öğretmeni Bayram Ö.'nün cinsel istismarına maruz kaldıktan sonra intihar etmesi şok etkisi yarattı. Cansel'le ilgili yazıma e-posta atan Sinem Dönmez adlı okurum şöyle yazmış: "Konuyla alakalı 'Paramparça' dizisi geldi aklımıza. 'Hazal', özel ders aldığı evli matematik hocasına aşık oluyor. Dizi bu bıçaksırtı konuda, üstelik gündemde böyle bir skandal varken nasıl bir yol çizecek acaba?"

DUYARLI OLMALILAR
Bu e-posta'dan sonra diziyi biraz izledim. 'Hazal, matematik hocası 'Mert'i baştan çıkarmaya çalışıyor. 'Mert' ise başta Hazal'a karşı seviyeli yaklaşıyor; öğretmen olmanın sorumluluğuna sahip. Ancak 'Hazal', hocasını oyuna getirip onunla bir restoranda baş başa pizza yiyor. 'Hazal'ın bakışları, 'Mert'i elde etmek istemesi ve teselli ediyor olsa da öğretmenin onun elini tutması vs. bu sahneler yayınlanırken hiç Cansel'in intiharı akla gelmedi mi? Her şey reyting mi? Keşke yapımcı ve yayıncı kanal daha duyarlı olsaydı. Şimdi diziye ilgi çektikleri için çok mu keyifliler acaba?
Twitter'da 'Paramparça' ile ilgili çıkan yorumlar ise Star TV ve dizinin yapımcısının nasıl bir hata yaptıklarını, toplumu nasıl kötü etkilediklerini özetliyor:
'Bu matematik öğretmeni beni kandırdı #Paramparça'
'Dizilerde de bu duruma özendirme var. 'Paramparça' dizisindeki 'Hazal'ın evli matematik hocasına aşık olması vs.'
'Dün 'Paramparça' dizisinde matematik öğretmenini ayartmaya çalışan arkadaşımız rolünden memnun muydu acaba?'
'#paramparca 'Hazal'ın matematik hocasını baştan çıkarmaya çalıştığı sahnelere daha dikkat etmek zorunda artık #calselicinsusma olayı sonrası'
'Benim de dizideki gibi matematik hocam 'Mert' olsaydı, şu an matematik kurdu olurdum #paramparça'
'Paramparça'da matematik hocası kıza ders vermek yerine kendine aşık etmeye çalışıyor. Medyanın hatası büyük'
'Hazal' da şu an matematik mühendisi hocanın fiziğini çözüyor #Paramparça
'Eğer matematik hocam şu 'Paramparça' dizisindeki 'Hazal'ın hocası olsaydı, profesör olurdum.'
'Öyle matematik hocam olsaydı değil türev, beş katlı integral çözerdim #paramparça' Evet, zavallı Cansel'in intiharı üzerine 'Paramparça' dizisinde Hazal'ın evli matematik öğretmenine aşık olması, onu ayartmaya çalışması vs. kötü pişti oldular. Evet, senaryo önceden yazılıyor ama Star TV yöneticileri; Cansel Buse K.'nin, evli ve çocuklu matematik öğretmeninin tecavüzüne uğrayıp intihar etmesinden haberdar değiller miydi? Keşke diziden o bölümler çıkartılsaydı.
Reyting her şey değil; TV kanalları daha duyarlı olmalı, toplumda infial yaratan olayları yakından takip etmeli! Hatanın neresinden dönülürse kârdır; Star TV umarım senaryoyu değiştirir, sonraki bölümlerde Mert hoca, Hazal'a gerekli dersi verir ve Hazal genç kızlarımıza kötü örnek olmaz.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA