Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

350 bin liralık tost

Beyoğlu'ndaki meşhur Bambi Cafe, Selçuk Yöntem'in dilli kaşarlı tost yerken çekilen fotoğrafını mönüsünde kullandı. Bunu öğrenen Yöntem de işletmeyi fotoğraflarını izinsiz kullandığı gerekçesiyle mahkemeye verdi. Mahkeme de ünlü oyuncuyu haklı buldu ve işletmenin 350 bin lira ödemesine hükmetti.
Hürriyet'ten Faik Erdemli'nin haberine göre; fotoğrafı Yöntem'den izin alarak kullandıklarını söyleyen işletme sahibi Fatih Güner, 350 bin liralık tazminat miktarının çok fazla olduğunu ileri sürerek itiraz etti. Son kararı Yargıtay verecek.
Bambi Cafe'ye yıllardır giderim; duvarlar, masalar ünlülerin fotoğraflarıyla doludur. Aslında birçok yeme-içme mekanı, ünlü müşterilerin fotoğraflarını kullanır. Ama Bambi Cafe kıyıda köşede kalmış bir büfe değil; birçok yerde şubesi olan büyük bir şirket. Bambi Cafe'nin, Yöntem'in fotoğrafından fayda sağladığı, mönüde kullanarak reklam yaptığı ortada.
Yöntem'in engin hoşgörüsüne sığınarak şunu da belirtmeliyim ki; ünlü oyuncu fotoğrafta tostu kemiren bir sincap gibi çıkmış. Hem sanatçıdan izin alma, hem de sincap gibi çıkmış kötü fotoğrafı mönüye basarak koskoca Şelçuk Yöntem'in karizmasını çiz, olacak iş mi bu! Belki de Yöntem fotoğrafta sırf sincap gibi çıktığı için bu davayı açtı. Özetle; Yöntem davasında haklı, zaten işletmeci de tazminatı düşürmeye çalışmış.
Şimdi bu haberden sonra Bambi Cafe'nin şubelerinde fotoğrafları kullanılan sanatçılar da dava açar mı acaba? Yeni davalar açılsa da Bambi bu işten yine karlı çıktı; yeni dava haberleriyle daha da çok reklam yapar. Yargıtay da Yöntem'i haklı bulursa telif haklarında sanatçılara yeni kazanç kapıları çıkacak gibi gözüküyor!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA